Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hükümete Ait Holding, Binance’ın Singapur Hamlesine Yatırım Yaptı!

23 Ekim tarihinde Cointelegraph kaynağı ile paylaşılan bir basın açıklamasına göre, Vertex Ventures şirketi, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘in Singapur içerisindeki durumunu büyütebilmesi için firmaya yatırım yaptı.

Vertex Ventures temel olarak hükümete bağlı olup 233 milyar dolarlık bir varlığı yöneten Temasek Holding‘in bir alt kolu konumunda bulunuyor. Şirket 2015 yılında işletmeci – yatırımcıların küresel ağı şeklinde kuruldu ve yönettiği portföyler arasında ABD, Çin, İsrail, Hindistan ve Güneydoğu Asya gibi bölgelerden firmalar ve müşteriler de bulunuyor. Vertex ilk aşamadaki yatırımlara odaklanmakta ve şu an yönetimi altında 2.5 milyar dolar bulunuyor.

Yapılan basın açıklamasına göre yapılan yatırım Vertex Ventures Çin ile Vertex Ventures Güneydoğu Asya ve Hindistan şubelerinin ortak bir projesi durumunda. Yatırımın temel amacı ise Binance’in Singapur içerisinde bir kripto para – itibari para borsası açması için destek olmak. Binance, Singapur içerisinde itibari para – kripto para borsası açma planını ilk olarak Eylül ayında duyurmuştu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao veya daha bilinen ismiyle ”CZ’‘ ise, söz konusu gelişmeyi kendi Twitter hesabından paylaşıp, Singapur’un Asya içerisindeki merkezlerden birisi olacağını vurguladı.


Binance CFO’su Wei Zhou ise borsanın ”bir blockchain eko sistemi kurmak ve Singapur içerisindeki bütün pay sahipleri ile ortak çalışmak için” heyecanla beklediklerini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment