Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Yatırımcısı Vinny Lingham: ”Bitcoin Hükümetlerin Para Üretme Kabiliyetini Tehdit Ediyor”

Geçtiğimiz günlerde yaptığı fiyat tahmini ile gündeme gelen Vinny Lingham, bundan daha yakın bir zamanda yeni bir açıklamada daha bulundu.

Blockchain yatırımcısı ve danışmanı olan Vinny Lingham, 21 Ekim tarihinde yaptığı bir röportajda kripto para birimlerinin yeniden yükselişe geçeceğini ancak bunun zaman alacağını bildirdi. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Money20/20 konferansına katılan isimlerden birisi olan Lingham – ki kendisi aynı zamanda Blockchain kimlik startup firması Civic‘in de CEO’su – kripto para piyasalarının daha önceki hacimlere ulaşmak için biraz zamana ihtiyacı olduğunu ve piyasanın önceliklerinin değiştiğini iddia etti:

”Şu an dünya yararlılık bekliyor, insanların gerçek anlamda kripto para birimlerini kullanabileceği zamanı bekliyor.”

Ligham bunun yanı sıra küresel çapta neredeyse bütün hükümetlerin Bitcoin’e karşı cephe aldığını ve bunun temel nedeninin de ”Bitcoin’in hükümetlerin para üretme kabiliyetini tehdit ediyor olmasına” bağladı.

Ünlü yatırımcı merkez bankası tarafından çıkartılan kripto para birimlerinin kaçınılmaz olduğunu söyleyip, şunları ifade etti:

”Her bir ülke kendi kripto para birimini piyasaya sürecek. Bir çok ülke bunu yapacak. Ülkelerin merkez bankaları aracılığıyla kendi kripto para birimlerini üretmeleri ise dikkate değer olacak ve bu kesinlikle olacak.”

Lingham son olarak bunun zamanla kesinlikle ortaya çıkacağını ifade etti.

Ünlü yatırımcı geçtiğimiz 2017 yılının Haziran ayında da Bitcoin hakkında açıklamalarda bulunup, bunun Ethereum’a kıyasla daha iyi bir kripto para olduğunu ifade etmişti. Lingham geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise Bitcoin’in önce 20.000 dolara çıkıp, sonra keskin bir şekilde düşeceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment