Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andreessen Horowitz, Stabil Koin Üreticisi MakerDao Firmasına 15 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

24 Eylül tarihinde yapılan bir duyuruya göre, Amerika menşeli risk sermayesi firması Andreessen Horowitz, blockchain startup firması MakerDao‘ya (MKR) tamı tamına 15 milyon dolarlık yatırım yaptı.

MakerDAO firmasının en çok öne çıkan ürünü, Ethereum tabanlı stabil koin projesi Dai (DAI) oldu. Bunun yanı sıra koin’e eşlik eden merkeziyetsiz kredi sistemi de mevcut. DAI, ABD dolarına endeksli ancak Ethereum tarafından teminata bağlı şekilde üretildi. DAI kullanıcıları bir akıllı kontrat içerisinde fazla miktarda ETH ‘kilitlediklerinde’, DAI stabil koinini üretebilmekte. Yani eğer bir kullanıcı kendi teminata geri ulaşmak isterse, DAI’ye olan borcu geri ödemek zorunda kalıyor. Diğer stabil koinlere kıyasla biraz daha değişik bir yapısı olan DAI, son dönemlerde kendisine olan ilgiyi bir nebze yitirmişti ancak bunun temel nedeni yeni çıkan çok fazla sayıda stabil koin olabilir.

Andreessen Horowitz ise dünyaca ünlü yatırım fonu a16z ile toplam MKR token miktarının %6’sını satın aldı. Söz konusu satın alma a16z yatırım fonuna MKR ve Dai Kredi Sistemini kontrol etme yetkisini verecek. Dai bugüne kadarki ”ilk” merkeziyetsiz otonom stabil koin projesi olmuştu.

MKR bunun yanı sıra işletme sermayesini de ilerleyen günlerde kademe kademe alacak ve bunun yanı sıra 80 a16z ekip üyesinin işlemsel desteğine de sahip olacak.

Andreessen geçtiğimiz Ağustos ayında bulut tabanlı startup firması DIFINITY‘e 100 milyon dolar sermaye aktarımı yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment