Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys Ethereum Kullanarak Teksas Eyaletine Elektrik Sağlıyor

Ethereum kurucu ortaklarından Joseph Lubin tarafından kurulan ve dünyanın en büyük blockchain yazılım firması konumundaki ConsenSys tarafından işletilen bir startup firması olan Grid+, Teksas eyaletindeki müşterilerine elektrik dağıtmaya başladı.


Eşsiz bir donanım ağ geçidi sistemi ve blockchain çözümü kullanan Grid+ startup firması, Ethereum ana ağı üzerinden ABD içerisindeki bir çok eyalete güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklar üzerinden elektrik dağıtabilecek.


Yakın zamanda ConsenSys ekibini 900 kişiye çıkartan Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin, konu hakkında şunları ifade etti:

”Ezber bozan bir dönüm noktası. Hiç durmayan Grid+ ekibi ilk dört müşterilerine elektrik sağlamaya başladı.”

Grid+ firmasının kullandığı donanım ve yazılım sayesinde, kullanıcılar gerçek zamanlı olarak elektrik alıp satabiliyor. Söz konusu işlemin yapılmasını sağlayan ise Smart Agents isimli akıllı kontrat benzeri bir yapı.

Fabrikalar gibi büyük ölçekli enerji kullanan kurumlar için ise, çok büyük miktarlarda yıllık veya aylık elektrik almak yerine, günlük bazda anında elektrik satın alınıp kullanımına başlanılabilecek ve böylece işverenin sermayesinden bir anda çok fazla çıkış olmayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment