Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andy Warhol’un Multi Milyon Dolarlık Tablosu Blockchain Üzerinden Satıldı

Dünyada bir ilk olarak, multi milyon dolarlık bir sanat eseri, tokenleştirildi ve blockchain üzerinden satıldı.

Andy Warhol‘a ait 14 Small Electric Chairs isimli ve iki metre boyundaki tablo, blockchain tabanlı sanat yatırım platformu Maecenas‘ın girişimi ile 100’ün üzerinde katılımcıya satıldı. Tahmini olarak 5.6 milyon dolara yakın değeri olduğu düşünülen tablonun, %31.5’lik hissesi 1.7 milyon dolar gibi bir fiyata satıldı. Söz konusu açık arttırma etkinliğine 800’den fazla kişi teklif sundu ve süreç tamamen akıllı kontratlar üzerinden yürütüldü.

Teklif verenlerin çoğunluğu Asya ve Avrupa bölgesinden olan kripto para topluluğu üyelerinde oluşmakta. Üyelerin arasında elit yatırımcılar ve sanat eseri koleksiyoncuları da vardı. Maecenas düzenlediği etkinlik için Londra içerisinde yer alan bir güzel sanat galerisi olan Dadiani Syndicate‘ten yardım aldı.

ETH, BCH veya ART

Blockchain açık arttırma etkinliği için 14 Small Electric Chairs eseri tokenleştirildi ve insanların sanat eserinin küçük hisselerini satın alabilmesi için Ethereum tabanlı dijital sertifikalara ayrıldı. Açık arttırmaya katılanlar tablodan hisse veya dijital sertifika satın almak için ETH, BTC veya Maecenas’ın kendi kripto para birimi olan ART token’ini kullanabilme imkanına sahipti. Açık arttırma etkinliği boyunca Ethereum akıllı kontratları tarafından altı milyonun üzerinde ART tokeni kullanıldı.

Kripto para birimi ve blockchain sektörü sadece finans ve teknoloji ile ilgili alanlarda yenilik getirmenin yanı sıra, sanat konusunda da bir hayli ilerleme kaydetti. Geçtiğimiz günlerde ”Sıradaki Andy Warhol” olarak adlandırılan İngiliz sanatçı da Blockchain’e adım atmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment