Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TransferGo, Ripple Teknolojisi Kullanarak Hindistan’a Yeni Bir Ödeme Koridoru Açtı

Ödeme sağlayıcısı TransferGo, neredeyse gerçek zamanlı işlemler yapabilmek için Ripple teknolojisi aracılığıyla Hindistan‘a havale koridorunu açtığını duyurdu.

Firma yaptığı basın açıklamasında, ”Avrupa’nın her yerinden” havale işlemi yapılabileceğini ve Ripple’ın hizmetlerini kullanarak ”genellikle 2-3 gün süren Swift benzeri iletişim sistemlerinin yavaşlığını” ortadan kaldıracağını vurguladı.

Ancak yapılan açıklamada firmanın Ripple tarafından sunulan hangi blockchain tabanlı ödeme ürününün kullanılacağı bilgisine yer verilmedi.

Ödeme firması ”multi milyar dolarlık” Avrupa’dan Hindistan’a ödeme koridorunun, şu an için bu piyasadaki önceliğe sahip olduğunu belirtti ve Hindistan’daki ”yüksek” Ripple kabulünün de bunu etkilediğini belirtmeden geçemedi.

TransferGo bunun yanı sıra havale koridorunun Hindistan ile sınırlı kalmayacağını sinyallerini de verdi. Firma söz konusu girişimin belki de blockchain tabanlı havale hizmetlerinin başlangıcı olabileceğini ve bu entegrasyonun ”TransferGo’nun ek ürünler ve hizmetler geliştirmesi için yeni ufuklar açtığını” vurguladı.

TransferGo CEO’su ve kurucusu Daumantas Dvilinskas konu hakkında şunları ifade etti:

”Ripple’ın devrimsel blockchain teknolojisini kullanarak, kendimiz ve Hindistan’daki bankacılık ortağımız arasında gerçek zamanlı bir iletişim kurabiliyoruz ki bu TransferGo’nun müşterilerinin ailelerine ve arkadaşlarına anında uluslararası ödeme gönderebilmesini sağlıyor.”

Firma bunun yanı sıra aynı koridor kapsamında daha yavaş ancak ücretsiz bir hizmetleri daha olduğunu duyurdu. Söz konusu hizmet de Ripple’ın ödeme yollarını kullanıyor. Firmanın yaptığı açıklamaya göre ikinci koridor ”sıfır işlem ücreti ve orta ölçekli oranlar” sunup, burada yapılan ödemeler ise 2-3 iş günü içerisinde hedefe ulaşıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment