Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Topluluğu BitPay’den Şikayetçi: ”Çalışmıyor”

BHB Network CEO’su Giacoma Zucco, halka açık bir şekilde Twitter üzerinden Letonya menşeli hava yolu firması airBaltic‘i, kendi Bitcoin ödeme hizmet sağlayıcısı olarak kullandığı BitPay‘i değiştirmeye çağırdı. CEO 5 Eylül tarihinde attığı tweet’te, firmanın ürününün ”çalışmadığını” iddia etti.


Zucco’dan airBaltic’e: Açık Kaynaklı Servislere Yönelin

Hem kripto para dünyasında hem diğer alanlarda aşırı merkezi hizmetler yerine açık kaynaklı alternatiflere yönelmesi ve desteği ile tanınan Zucco, attığı bir tweet’te airBaltic’in Bitpay yerine açık kaynaklı hizmet sunan BTCPay ve Globee firmasına yönelmesini talep etti.

”Bir çok kullanıcı bitcoin ile bilet almaya çalışıyor ve başarısız oluyor. BitPay’den kurtulmanız gerekiyor (çalışmıyor), BTCPay açık ve ücretsiz bir alternatif. Eğer itibari para dönüşümü istiyorsanız, Globee’yi deneyebilirsiniz.”

BitPay geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde sıkıntılı imajını biraz olsun düzeltmiş gibi gözükse de, anlaşılan durum hiç de sanıldığı gibi değil. Bu yılın Mart ayında topluluk üyeleri tarafından çok yüksek işlem ücretine sahip olmasıyla eleştirilen BitPay, başka bir hava yolu firması olan CheapAir tarafından kapı dışarı edilmişti. CheapAir yüksek işlem ücretine sahip BitPay yerine, onun alternatifi Coinbase‘in hizmeti ile yoluna devam etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment