Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Kan Ağlarken Ethereum Son Bir Senenin Dibini Gördü

Kripto para piyasasının en büyük 10 koininden 2’si şu anda son bir yıl içerisindeki en düşük seviyelerini görmüş durumda.

Piyasa hacmi bakımından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum, geçtiğimiz saatlerde geçen yıldan beri gördüğü en düşük seviyeye kadar düştü. En büyük dokuzuncu kripto para olan Cardano da Ethereum ile aynı durumu yaşıyor.

Ethereum fiyatı geçtiğimiz günün akşam saatlerinde 211$ sınrıına kadar geriledi ve ETH bu sınırı en son 30 Temmuz 2017’de görmüştü.

Ether şu anda 229$ gibi bir fiyata sahip ve son 24 saatte %19,89 oranında düşüş yaşamış durumda.

Kripto para piyasasının en büyük koinleri şu anda çok ciddi oranlarda düşüşler yaşıyorlar. Bitcoin ve Bitcoin Cash gibi koinler sırasıyla %11,95 ve %18,45 oranlarında düşüş yaşarken EOS ve Cardano gibi koinler %21,61 ve %17,70 oranlarında düşmüş durumdalar.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ciddi bir artış ivmesi yaklayan Ether’ın o eski halinden artık eser kalmadı. Zirve döneminde 1,357$ düzeyini gören Ether, o haline kıyasla neredeyse yüzde 85 oranında düşmüş halde. CoinDesk’in fiyat verilerine göre Ether’ın bundan tam bir yıl önceki fiyatı 337$’dı.

İlk on kripto paranın haricinde kalan koinlerin de ciddi düşüşler yaşadıklarını söyleyebiliriz. Dash ve NEO gibi koinlerde %20’nin üzerinde düşüş görülüyor.

Goldman Sachs geçtiğimiz gün kripto paralar için özel bir ticaret masası oluşturmayacağını duyurdu ve bu gelişme piyasaya ağır bir darbe indirdi. Hatta Bitcoin bu gelişmenin hemen sonrasında 400$ civarında düşüş yaşadı.

Ethereum’un yaşadığı düşüşün ise hem Goldman Sachs ile hem de Vitalik Buterin’in yorumlarıyla ilgisi olabilir. Buterin’in yorumlarını aşağıdaki yazımızdan görebilirsiniz:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment