Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andy Warhol’un Tablosu, ”Dünyanın İlk” Kripto Para Sanat Açık Arttırmasında Satılacak

Yapılan bir basın açıklamasına göre, Blockchain platformu Maecenas 7 Haziran tarihinde ”dünyanın ilk kripto para açık arttırmasını” yapacağını açıkladı. Platform 20 Haziran tarihinde Andy Warhol‘un 5.6 milyon dolar değerindeki 14 Small Electric Chairs isimli eserinin küçük bir sahiplik hakkını, kripto dostu İngiltere menşeli sanat galerisi Dadiani Syndicate içerisinde satacak.

Açık arttırmada Warhol’un tablosunun %49 sahiplik hakkı satılacak. Açık arttırmada kullanılabilecek kripto para birimleri arasında ise Maecenas blockchain platformunun kendi ürettiği ART tokeni ve Bitcoin ile Ethereum yer alacak.

Maecenas blockchain üzerinde sanat eserlerine bağlı olan ve üzerinde hiçbir oynama yapılamayan dijital sertifikalar üretiyor. Kullanıcılar daha sonra bu sertifikaları satın alıp aldıkları şeyleri aşka kullanıcılara satabiliyorlar.

Basın açıklamasına göre sanat eserinin satışı Ethereum blockchain’inde çalışan bir akıllı kontrat aracılığıyla yapılacak süre bittikten sonra en yüksek fiyatı vermiş olan açık arttırmayı kazanacak. Maecenas buna ek olarak rezerv fiyatının 4 milyon dolar olduğunu ve bütün kullanıcıların KYC ve AML protokollerine uyması gerektiğini belirtti.

Bakalım bu inanılmaz eserin hisselerinin sahibi kim olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment