Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AngelList’in Kurucusu: Kripto Paraların En Can Alıcı Uygulaması Sosyalizmdir

Startup firmalarını yatırımcılarla buluşturan bir platform olan AngelList’in kurucu ortaklarından olan dünyaca ünlü girişimci Naval Ravikant, kripto para birimleri hakkında düşüncelerini aktardı ve kripto paraların özellikle Sosyalizm için kullanılabileceğini aktardı.

Şu sıralar Venezuela yaşadığı olaylarla dünyanın gündeminde. Dünyanın en zengin petrol rezervlerinden birisine sahip olan ülke, Maduro yanlıları ile muhalif lider Guiado yanlıları şeklinde ikiye bölünmüş durumda.

Naval’ın attığı nispeten kısa ve farklı anlamlara yol açan gönderisi üzerine birçok kullanıcı bunun tam anlamını merak etti ve hazlittx isimli kullanıcı tarafından gönderilen tweet’i retweetleyen Naval, tam olarak ne anlatmak istediğini aktardı. İlgili tweet‘e göre Naval’ın değinmek istediği konu, Sosyalizme karşı en iyi korunma yolunun kripto paralar olduğu.

Ünlü girişimci daha sonra CoinSpice üzerinden yaptığı yorumda ”bu konuya çok dikkat çekmek istemiyorum ancak Venezuela halkının elindeki Bolivarları rahatça alıp satabilecekleri araçları yok” ifadesini kullandı.

”Dolar almak için kara borsaya gitmeleri veya PayPal kullanmaları lazım. Bazıları bunları uluslararası banka hesaplarını kullanarak alıp satabilir ancak normal insanların bunlara olan erişimi oldukça kısıtlı. İşte burada Bitcoin devreye giriyor. BTC hacmi Local Bitcoins platformunda arttıkça, bu USD/Bolivar paritesi için bile fiyat belirleyecek hale geldi.”

Paralarını alıp satma konusunda sıkıntı yaşayabilen insanların rahatlıkla kripto paraları kullanabileceğini belirten girişimci, insanların kripto paralar ile parasal özgürlüğüne ulaşabileceğini savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment