Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ani Çöküş: Bitcoin 4.000 Dolar, Ethereum 140 Dolar Altına Geriledi!

Kripto para piyasası  2019 yılında oldukça iyi bir başlangıç yaptı ancak son birkaç saat içerisinde sert ve ani bir düşüşün kurbanı oldu. Genel olarak top 100 kripto para birimine bakıldığında kocaman kırmızı mumların oluştuğunu söylemek mümkün. Özellikle Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash gibi önde gelen kripto para birimleri yaşanan ani düşüş sonrası ciddi bir gerileme yaşadı.

Yaklaşık bir haftadır 4.000 dolar üzerinde tutunan Bitcoin, yaşanan bu düşüş ile 3.800 hattına yeniden çekilirken, son zamanların favori yükseleni Ethereum da 160 dolarlardan 140 doların altına çekilme yaşadı. BitMEX kripto para borsasındaki Bitcoin’in bir saatlik hacmi 4.024 dolardan 3.809 dolara gerilerken, CoinMarketCap verilerine ve basın saatine göre Bitcoin 3.849 dolardan el değiştirmekte.

Bitcoin, Coinbase kripto para borsasında ise 3.800 doların altına dahi indi.

 

Piyasa hacmine göre top 10 arasında yer alan kripto para birimleri arasında en sert düşüş yaşayan ise yine Bitcoin Cash oldu. Bitcoin Cash basın saatine göre %10.70’lik bir düşüşe sahip ve birim fiyatı 144 dolara kadar düştü. Bitcoin Cash’in rakibi Bitcoin SV de benzer oranda yara aldı ve basın saatine göre %8 ve üzeri bir değer kaybı yaşamakta.

Neredeyse bütün kripto para birimleri kızıla boyanmışken, Tron hala yükseliş gösteriyor ve %15 üzeri ivmesine devam ediyor. Basın saatine göre 0.030 dolarlık birim fiyata ulaşan Tron’un önündeki Litecoin’i geçmesi için sadece 170 milyon dolarlık bir toplam piyasa hacmine ihtiyacı var ki bu gidişle önümüzdeki saatlerde bunu elde edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment