Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Amerika’daki Genç Nüfusun Yarısı Kripto Para Kullanmak İstiyor

Araştırma şirketlerinden YouGov, Amerika’daki vatandaşların kripto paralar hakkındaki görüşlerini öğrenmek için yeni bir anket düzenledi.

29-30 Ağustos tarihleri arasında 1202 kişinin katıldığı bu anket, ortaya epey olumlu sonuçlar çıkardı:

“Kripto paraların gittikçe daha çok yayılacağına inanan insanların %36’sı, ABD Doları’nı kullanmaktansa kripto para kullanmayı tercih edeceğini söylüyor. Ancak bu kişilerin %57’si ABD Doları’ndan vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Genç nüfusta ise kripto paraya geçiş yapacakların oranı %48, ABD Doları’nda kalacakların oranı %50.”

YouGov tarafından yapılan ankete göre ABD vatandaşlarının %79’u en az bir kripto paraya aşina durumda. Sonuçlara göre insanlar arasında en çok bilinen kripto para Bitcoin. Kripto para hakkında bilgi sahibi olanların %71’i, kripto paralara örnek olarak Bitcoin’i gösteriyor. Aynı soruya cevap verenlerin %13’ü ise Ethereum’u örnek gösteriyor.

Bitcoin’e aşina olanların yüzde 87’si hiçbir şekilde Bitcoin kullanmadı. Ankete katılanların yüzde 49’u, şu ana dek kripto para yatırımı yapmamış olmaktan gayet memnun olduklarını ve gelecekte de böyle bir şey yapmayı planlamadıklarını belirtiyor. Katılımcıların yüzde 15’i ise önceden kripto para yatırımı yapmadığı için pişman durumda ve artık yatırım yapmak için çok geç olduğuna inanıyor. YouGov, insanların kripto paralara ılımlı yaklaşmıyor olmalarını kripto paraların illegal amaçlarla kullanılmalarına bağlıyor.

Ankete katılan vatandaşların yüzde 34’ü kripto paraların geniş kitlelerce kullanılmayacaklarına inanıyor. Genç nüfusun yüzde 44’ü ise kripto paraların git gide daha da yayılacağına inanıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment