Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Bitcoin Yatırımcıları Merkezsiz Kripto Cüzdanlarına, Coinbase’den Daha Çok Güveniyorlar

MyCrypto.com ve mobil bir blockchain şirketi Ambo tarafından 200 kişilik küçük bir grup ile gerçekleştirilen yeni bir anket, kripto para yatırımcılarının bakış açısı ile ilgili oldukça ilginç sonuçlara ulaştı.

Anket ABD içerisinden 200 kullanıcı ile yapıldı ve bunların yarısının ürün veya hizmet satın almak için kripto para kullandığını ortaya çıkardı. Daha ilginç olan bir sonuç ise, kripto paralarını saklamak için mobil cüzdan kullanan kişilerin sayısındaki fazlalık oldu. %66’ya yakın bir topluluk kripto para birimlerini depolamak için merkezsiz kripto para cüzdanlarını kullanırken, %37 ise mobil uygulamalardan yardım aldığını vurguladı.

Dünyanın ve ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase’yi kullanan kullanıcıların sayısı ise %1 seviyelerindeydi. Merkezsiz kripto para cüzdan uygulamalarının arayüzü ve kullanımı genellikle zor olarak bilinse de, yıllar geçtikçe bunlarda da ciddi bir gelişme yaşanmakta. Özellikle kripto para borsalarının son dönemde yaşadığı hacklenme olayları, hem merkezsiz cüzdanlara hem de borsalara olan talebi arttırdı.

Coinbase gibi borsaların hacklenme ihtimalinin yanı sıra, regülatörler ile olan yakın çalışmaları ve zaman zaman belirli kullanıcıların hesapları ile varlıklarını dondurabilme opsiyonları, kesinlikle kripto para yatırımcılarını merkezsiz uygulamalara geçişe iten faktörlerden birisi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment