Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yiannopoulos’un Kişisel Hesabını Kapattı

Kripto para borsalarından Coinbase, İngiltere’deki sağcı isimlerden Milo Yiannopoulos’un kişisel hesabını dondurma kararı aldı.

Yiannopoulos tarafından yapılan açıklamalara göre kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Coinbase, Yiannopoulos’un kişisel hesabını kapatma kararı aldı. Birleşik Krallık’ta sağcı partilere verdiği destekle tanınan ve kendini bir “kültürel özgürlükçü” olarak tanımlayan Yiannopoulos bundan bir süre öncesine kadar Breitbart News adlı platformda görüşlerini paylaşıyordu.

Yiannopoulos geçtiğimiz günlerde bir gönderi paylaşarak Coinbase macerasını anlattı. Coinbase’te yeni bir üyelik açmaya çalışan Yiannopoulos, bu süreci tamamladıktan tam üç dakika sonra borsadan yeni bir mail aldı. Coinbase henüz yeni üyelik açmış olan Yiannopoulos’un hesabını doğrudan kapatma kararı aldı.

 

Screenshot of Yiannopoulos Gab post

Yiannopoulos’a kapılarını kapatan ilk platform Coinbase değil. Çünkü kendisi daha önceden Facebook, Instagram ve Twitter gibi dev sosyal medya platformlarından da yasaklanmştı. Bir Facebook sözcüsü konu hakkında Guardian’a konuşmuş ve şirketin “ideoloji ayırmadan şiddete veya nefret duymaya teşvik eden herkesi” platformdan uzaklaştırdığını vurgulamıştı.

Coinbase bundan birkaç ay önce Gab adı platformun kurucusu olan Andrew Torba’nın da kişisel hesabını kapatma kararı almıştı. Gab adlı platformda yer alan isimler genellikle ana akım sosyal medya platformlarından uzaklaştırılmış, buralardaki hesaplarını kaybetmiş kişiler oluyor. Coinbase’in Gab platformuyla bağ kurmak istememesinin nedeni bu olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment