Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: ”Blockchain”, 2018 Yılının En Abartılmış Kelimesi Seçildi

Reklam ve pazarlama uzmanları tarafından yapılan yeni bir anketin sonuçlarına göre, ”blockchain” kelimesi 2018 yılının en abartılmış kelimesi olarak seçildi. Kripto para dünyası ile de ilişkili olan bu kelime, ”yapay zeka” ve ”programatik” gibi kelimeleri de geride bırakarak liderliği elde etti.

MediaPost tarafından yapılan anket, yöneticilerin 2018 yılı için önemli gördüğü diğer kelimeleri de konu aldı İlginç olan ise bu konuda birinci seçilen kelimenin ‘şeffaflık’ olması oldu.

MediaPost tarfından yapılan anketin araştırmacıları, 2018 yılında pazarlamacılar tarafından en abartılan kelimenin blockchain olduğunu ve anketin yapılma nedeninin endüstrinin bu konuda ne düşündüğünün saptanması olduğunu açıkladılar. Anket toplamda 120 pazarlama firmasına ve 181 pazarlama ajansı yöneticisine kendi görüşlerini sordu. Pazarlamacıların %31’i, blockchain’i bir numaralı kelime olarak görmekte. Bu esnada ajans yöneticilerinin ise daha az bir kısmı (%21), Bitcoin kelimesinin en abartılan kelime olduğunu belirtti.

En abartılan kelimenin yanı sıra pazarlamacılara 2018 yılı içerisinde en önemli olarak gördükleri kelimenin ne olduğu sorusu da yöneltildi. Yine ilginç bir şekilde ankete katılanların büyük bir çoğunluğu en önemli kelimenin ”şeffaflık” olduğuna karar verdi. Şeffaflığın önemli, blockchain’in ise abartılmış kelimeler olduğunu düşünen yöneticiler, teknolojinin kökenini ya gerçekten bilmiyor, ya da farklı blockchain ağlarını kast ediyor olabilirler. Temelde en şeffaf ağlardan birisi olan blockchain, kullanıcıların isim veya soy isim bilgileri dışında yapılan bütün işlemlerin yapan kim olursa olsun görüntülenebilmesini ve devamlı şeffaf kalabilmesini sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment