Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Adalet Bakanı: Henüz Kripto Paraların Hukuken Tanımlanmasına Gerek Yok

Rusya’nın kripto paralar hakkındaki görüşü ve tutumu, birbiri ardına yapılan karmaşık ve üst düzey açıklamaların sonrası hala belirsizliğini korumakta.

Rusya Adalet Bakanı bu hafta yaptığı yeni bir açıklamada, kripto paraları hukuken tanımak ve bunlara yasal bir statü vermek için henüz zamanın gelmediğini ve bunu yapmak için erken bir vakitte olunduğunu vurguladı. Bakan, bunun temel nedeninin ise ülke anayasasının kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasını engellemesi olduğunu belirtti.

Rusya’nın Adalet Bakanı Alexander Konovalov, 13 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada yakın zamanda da herhangi bir kripto para tanımlaması veya bunların yasal statüye kavuşturulmasının gerçekleşmeyeceğini bildirdi. Tass kaynağının aktardığı habere göre Konovalov hem anayasanın hem de mevcut finansal sistemin gerektirdiklerinin, ”kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak kullanılmasını” yasakladığını hatırlattı. Rus Anayasasının 75. maddesine dikkat çeken Bakan, Rus Rublesinin tek para birimi olduğunu ve bunun sadece Rusya Federasyonu Merkez Bankası tarafından üretilebileceğini ifade etti. Bu sebepten ötürü Rusya Federasyonu sınırları içerisinde başka bir para birimini kullanıma sunmak yasak olarak kabul edilmekte.

Tass tarafından aktarılan haberde Konovalov’un bunun yanı sıra kripto paraları yasal açıdan ”diğer mülkler” olarak tanımlayabileceklerine dikkat çektiği de belirtilmekte. Kripto para konseptinin hala tam olarak kesinleşmediğini açıklayan Bakan, yaptığı açıklamalar ile kripto paraların Rusya içerisinde hala gri bölgede kalmaya devam edeceğinin sinyallerini de vermiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment