Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Kripto Paraların Önündeki En Büyük Engel Ne?

Eşler arası Bitcoin alım satım platformu Paxful tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Amerikalıların kripto paraların benimsenmesinin önündeki en büyük engelin bilgi eksikliği olduğunu düşündüklerini ortaya çıkardı.

Paxful tarafından 18-55 yaş arasındaki 500 Amerikan vatandaşına yapılan ankette, katılımcıların %54‘ünün aynı fikirde olduğu görüldü. Katılımcılar, kripto paralar hakkındaki bilgi eksikliğinin insanları en çok korkutan ve geriye iten şey olduğunu düşünüyorlar.

Katılımcıların %34‘ü ise kaynak eksikliğinin ana sebep olduğunu belirtti. Söz konusu kaynak eksikliğine dahil olan unsurlar arasında internet bağlantısı, bilgisayar, akıllı telefon veya teknolojik ekipman eksiklikleri yer alıyor. Ankete katılanların %11‘i ise kripto paraların kabulünün önünde büyük bir engel olmadığını ve bunun zamanla gerçekleşeceğini düşündüklerini belirtti.

İlginç olan ise ankete katılıp 18 ile 30 yaş arasında yer alanların kripto paralara daha olumlu bakması oldu. 30 yaş üstü kesimin kripto paralar hakkındaki olumsuz görüşlerinin daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu da kripto paralara yönelik nesil farkını da birinci elden ortaya koymakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment