Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Artık Sanıldığı Kadar Volatil Değil

Lider kripto para birimi Bitcoin‘e yönelik eleştirilerin büyük bir çoğunluğunu oluşturan fiyat dalgalanması yani volatilite, artık sanıldığı kadar büyük bir sıkıntı olmayabilir. Koronavirüs krizi nedeniyle aslında dünyanın önde gelen birçok varlığının çok sert düşüşler yaşadığı görüldü ve bu durum BTC’yi de etkiledi.

Bitcoin 12 Mart tarihindeki düşüşünden bu yana istikrarlı bir şekilde yükseldi ve düşüşten önceki seviyesine kadar çıktı. Son 2 aylık verilere bakıldığında ise BTC’nin aslında krizi fırsata çevirerek volatilite konusunda ciddi düşüşler sergilediği de görülmekte.

Bitcoin’de Düzelme Sinyalleri Görülüyor

Kripto para analiz firması Cryptocompare tarafından hazırlanan araştırmaya göre son 2 ay içerisinde Bitcoin’in volatilitesi, petrolün volatilitesinin altında kalmayı başardı. Kara Altın olarak bilinen petrolün hem Mart ayı başlarında hem de Nisan ayının büyük bir kısmında daha volatil olduğu görüldü.

Bitcoin, volatilite açısından yılın başında en riskli varlık konumundayken Mart ayı başlarında petrolün risk oranı 0,15’e kadar yükseldi ve BTC’nin de önüne geçti. Özellikle ABD petrolünün varil fiyatının 1 gecede -37 dolara inmesi ve devamındaki gün içerisinde 11 dolara çıkması Bitcoin’in volatilitesinin esamesinin bile okunmamasına sebep oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment