Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Müşteriler, Daha Fazla Satıcının Kripto Para Kabul Etmesini İstiyor

Kripto para sahiplerinin neredeyse %75’i özellikle e-ticaret sitelerinin kripto para kabul etmesini istiyor.

Daha Fazla Kullanım Yönünde Büyük Bir İstek Var

İngiltere merkezli kripto para sitesi CreditCoin’in yaptığı araştırma, aynı zamanda alışverişte kripto para kullanma isteğinin, yaşla da pek bir ilgisi olmadığını ortaya koydu. ‘Torun torba’ sahibi olacak yaştaki insanların %84’ü de, internetten alışveriş yaparken kripto para ile ödeme yapmak istiyor.

Kripto para satın alımlarını yatırım olarak gören kişilerden %80’i enteresan bir şekilde, kripto paralar ile ödeme yapabileceğinin farkında olmadığını da ifade ediyor.

CreditCoin sözcüsü John McLeod, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

”Kripto paralar temel manada bir yatırım aracı olarak görülse de, ana akım kullanım oranlarının artması konusunda ciddi bir istek artışı olduğunu da göz ardı etmemeliyiz. Teknoloji, artık bundan sonra hep hayatımızda olacak ve bunu sürekli olarak kripto paraları eleştiren kurumlar da aklına sokmalı.”

Anlamadığı İçin Yatırım Yapmayanların Oranı da Hayli Yüksek

Yakın dönemde birçok anket, kripto para piyasalarının genel fotoğrafını çekmeye ve yatırımcısının davranış biçimlerini rasyonel bir biçimde ortaya koymaya çalıştı. Fiyatlar düşerken özellikle yatırımcının davranışları büyük merak konusu olurken, genel kanının aksine, yatırımcının Bitcoin’e ve diğer kripto paralara olan güveninde pek de bir eksilme söz konusu değil.

Örneğin Güney Afrika’da, Bitcoin’e erken yatırım yapmadığı için hayıflanan kişilerin sayısı bir hayli fazla olarak öne çıkarken, ülkede kripto paralara olan ilginin de arttığı görülüyor.

CreditCoin’in raporunda ise, kripto para satın alım işlemlerini karmaşık olarak bulanların oranı %45 olarak açıklandı. Katılımcıların %42’si ise, nasıl kripto para alacağını bilmediğini belirtti.

Kripto para alımını kolaylaştıran birçok uygulamanın mevcut olması ise, bu kesimin işini biraz daha kolaylaştıracağa benziyor.

Genç nüfusta ise, %40 katılımcı daha şimdiden kripto para sahibi olurken, erkekler kadınlara kıyasla daha fazla miktarda göze çarpıyor.

Gençlerin de en büyük kaygısı güvenlik olurken, yaşlı nüfus ise kripto paraların güvenliği konusunda gençlere göre o kadar da endişeli değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment