Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kevin O’Leary: Ethereum, Bitcoin’i Geçecek

Kanadalı ünlü girişimci, O’Leary Funds ve SoftKey’in kurucusu olan Kevin O’Leary, CNBC’nin artık baş ucu programı haline gelen Fast Money’e katıldı ve kripto para piyasalarına ilişkin görüşlerini paylaştı. O’Leary, Ethereum’un Blockchain ve kripto paraların yeni lideri olmak için büyük adımlar attığını belirtti ve Ethereum’un Bitcoin’i geride bırakarak zirveye oturacağını ifade etti.

Fiyata Katkıda Bulunan Etmenler

Daha önceleri, Ivey İşletme Fakültesi profesörü JP Vergne, bir kripto paranın fiyat artışının en iyi indikatörünün, geliştirici aktivitesinde yaşadığı artış olduğunu belirtmişti. Ethereum’un ortalama aylık 50 bin yeni geliştiriciyi kadrosuna kattığı bilgisi de işin içine girdiğinde, gerçekten koinin bu anlamda önünün açık olduğu bir gerçek.

Temmuz ayı itibariyle Ethereum üzerinde geliştirilmiş merkezi olmayan uygulama sayısı 1500’den fazla. Augur gibi platformlardan, IDEX gibi merkezi olmayan borsalara kadar çok çeşitli portföyden uygulamalar, Ethereum Blockchain’i üzerinde hayat buluyor ve bu uygulamalar çok ciddi miktarda bir ekonomiyi tek başına yaratıyor.

Bay Muhteşem adıyla da bilinen O’Leary de, Ethereum’un son dönemde yıldızının parladığına ve Bitcoin’in tahtının ciddi tehlikede olduğunu söylüyor. Başarılı girişimci, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor:

”Bitcoin hakkındaki genel görüş, son iki ayda ciddi bir değişim yaşıyor. Artık insanlar Bitcoin’in sıradanlaştığını ve pek de ilgi çekici bir platform olmadığını söylüyorlar. Ethereum bu noktada alternatif olarak öne çıkıyor. Bana kalırsa artık Bitcoin’in tahtını Ethereum’a devretme vakti geldi sayılır.”

Ethereum ve Merkezi Olmayan Uygulamalar

Birçok otorite, Ethereum toplam hacimde Bitcoin’i geçecek derken, bu iddialarını merkezi olmayan uygulamaların gelecekte popülarite kazanacağı fikrine dayandırıyor. Talep artarken, bu noktada devreye giren Ethereum geliştiricileri de, bir yandan ağda optimizasyon ve iyileştirme çalışmaları yapıyor, bir yandan da ölçeklenebilirliği arttırıyor.

Özellikle bu noktada devreye giren Sharding ve Plasma çözümleri de, Ethereum’un elini güçlendiriyor. Öyle ki, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, yaın dönemde yaptığı açıklamada bu iki sistemin devreye girmesi ile, Ethereum ağı üzerinde saniye milyonları bulacak gönderimlerin yapılmasının alt yapısının tamam olabileceğini belirtti.

Ethereum kurucu ortağı ve ConsenSys CEO’su Joseph Lubin ise, Buterin ile benzer fikirde olan bir diğer isim. Lubin, yakın dönemde katıldığı bir etkinlikte şunları söylemişti:

”Plasma ve Sharding gibi çözümler sayesinde ağdaki gönderim kapasitesini iyice arttırabileceğiz. Bu sayede saniyede milyonları bulan gönderimler yapabileceğiz. Bunun için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”

Otoriteler, Ethereum ve Bitconi arasındaki orta dönem rekabetin, Lightning Network ve Plasma gibi çözümler üzerine odaklanacağını belirtiyor. Bakalım gerçekten de Ethereum, Bitcoin’i geride bırakıp market hacminde zirveyi bulabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Hamit
    Posted 18 Temmuz 2018 - 00:34 00:34

    Eteryumun kurucusu belli,nasıl merkeziyetsiz olacakmış,rüya götüyor bu adam

Leave a comment