Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Rusyalı Vatandaşların Kripto Paralara Olan İlgileri Azaldı

Yakın zamanda Rusyalı vatandaşların kripto paralarla ne kadar ilgilendiklerini görmek için yeni bir anket yapıldı. Yapılan anketin sonuçlarına göre maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar kripto paralarla maddi durumu iyi olan vatandaşlara kıyasla daha yakından ilgileniyorlar. Anket sonuçlarına göre kripto para piyasasında yaşanan düşüşler, insanların ilgisini de genel olarak azalttı.

Kripto Para Farkındalığında Düşüş Var

Rusya’nın en büyük piyasa araştırma şirketlerinden olan Romir Holding yeni bir anket yaptı ve Rusyalı vatandaşların kripto para sektörüne ne kadar ilgi duyduklarını araştırdı. Şirketin yaptığı ankete ülke genelinden toplamda bin 500’den fazla yetişkin katıldı. Romir Holding tarafından yapılan ankete göre vatandaşların büyük bir kısmı kripto paraların tam olarak ne olduklarını anlamıyor ve kripto para sahibi olmaya pek ılımlı yaklaşmıyor.

Anket sonuçlarına göre vatandaşların yarısından daha azı, yalnızca yüzde 44’ü kripto paralar hakkında bilgi sahibi. Katılımcıların yüzde 56’sı ise kripto paranın ne olduğunu bilmiyor. Ankete katılan kişilerin yüzde 31’i kripto paraların ‘ne olabileceğine’ dair bir tahminde bulundu ancak tam olarak bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Romir Holding tarafından yapılan anket, kripto para fiyatlarında yaşanan düşüşün insanların ilgisini de etkilediğini gösterdi.

Düşük Maddi Durum = Yüksek İlgi

Dünya genelinde maddi durumu iyi olmayan çok fazla kişinin kripto para piyasasıyla ilgilendiğini biliyoruz. Özellikle ekonomik durumu genel olarak kötü olan bir ülkede yaşayan vatandaşlar kripto paralara ‘kurtuluş’ gözüyle bakıyor ve piyasaya giriş yapıyor.

Romir tarafından yapılan ankete göre ayda kişi başına 10 bin rubleden daha az geliri olan kişiler kripto paralar hakkında ayda 25 bin rubleden fazla kazanan kişilere kıyasla daha fazla bilgi sahibi (yüzde 38’e yüzde 26).

İnsanlar Yatırım Yapmak İstemiyor

Kripto paralar hakkında gayet yeterli bilgisi olan kişiler dahi yatırım yapma konusunda pek istekli değiller. Ankete katılan kişilerin yüzde 87’si şu an için kripto para yatırımı yapmayı düşünmediğini belirtti. Katılımcıların yüzde 11’i kripto para yatırımı yapabileceğini söylerken yalnızca yüzde 2’si kripto para sahibi olduğunu belirtti.

Kripto paralara yatırım yapmış olan Rusyalıların yüzde 75’i ‘para kazanma amacıyla’ yatırım yaptı ve bu kişilerin yarısından fazlası bu amacına ulaştı. Kripto para sahibi olanların yüzde 24’ü ise trende uyum sağlamak için yatırım yaptı.

Kripto para sahibi olan kişilerin yüzde 16’sı ürün ve hizmet karşılığında ödeme yapmak için kripto para kullanırken yüzde 15’i reklam ve genel olarak medya masrafları için kripto para kullanıyor. Ankete katılan kişilerin favori koinleri ise Bitcoin ve Ethereum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment