Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi Omniex’ten Önemli Adım: Eski SEC Başkanını Ekibine Kattı

Özellikle kurumsal yatırımcılara hitap eden bir kripto para ticaret platformu olan Omniex, danışman ekibine yepyeni isimler kattı. Omniex ekibine katılan isimler arasında eski yasal düzenleyiciler yer alıyor.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı olan Arthur Levitt ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) eski başkanı olan Sheila Bair, Omniex’in danışman kuruluna katıldılar.

Kripto para ticaret platformu olan Omniex, Thomson Reuters’ın sermaye piyasaları biriminin eski müdürü olan Maartje Bus’ın da stratejik ortaklıklar müdürü olarak ekibe katıldığını duyurdu.

1993 ve 2001 yılları arasında SEC’in başkanlığını yapmış olan Levitt, günümüzdeki kurumsal yatırımcıların “tamamen karşılaştıkları sorunları çözme amacıyla üretilmiş bir teknolojiye” ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Levitt şu anda Mirror, BitPay, Blockchain, PeerIQ ve Sofi gibi çeşitli şirketlere de danışmanlık yapıyor. Kendisi ayrıca Goldman Sachs ve Carlyle Group gibi şirketlere de danışmanlık yapmıştı.

FDIC’in eski başkanı olan Sheila Bair ise kripto para sektörünün “devrim niteliğinde” olduğunu ancak sektörün hala gelişim aşamasında olduğunu belirtiyor. Bair şu anda Dünya genelindeki yasal düzenleyicilerin, kripto para sektörünü düzenlemek için çeşitli yollar aradıklarını da söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment