Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Türk Yatırımcı, Yaklaşan Bitcoin Yarılanması Öncesi Fiyat Hakkında Ne Düşünüyor?

Bitcoin’de büyük bir merakla beklenen blok ödülü yarılanmasına artık 8 ay gib bir süre kalırken, kripto para sektörü de bu durumun fiyata nasıl etki edeceğini düşünüyor.

Türk kripto para sektörünün bu konu ile ilgili olarak nabzını ölçen bir anket yapan Alp Işık ise, takipçilerine yaklaşan yarılanma öncesi Bitcoin fiyatı yeni bir rekor kırıp 20 bin doların üstüne çıkar mı, diye sordu.

Ankete toplamda 5552 kişi katılırken, bu katılımcıların %50’lik bir kısmı, Bitcoin blok ödülü yarılanması öncesi, lider kripto para biriminin tarihte gördüğü en yüksek seviye olan 20 bin doları geçeceğini düşündüğünü belirtti.

Buna karşın ankete katılanların yüzde 35’i ise Mayıs ayında yaşanacak olan blok ödülü yarılanması öncesi Bitcoin’in 20 bin dolarının üzerine çıkmasının mümkün olmayacağı yönünde oy kullandı.

Katılımcıların yüzde 15’i de bu konu ile ilgili net bir fikri olmadığını belirtti.

Artık gerçekleşmesine az bir süre kalan ve Bitcoin blok ödülünün 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşeceği yarılanma sonucunda fiyata neler olacağı ise büyük merak konusu. Türk kripto para sektörünün hemen hemen yarısı ise, bu olaydan önce Bitcoin’in rekor kıracağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment