Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Yatırımcılar, Ethereum’u Bitcoin’e Kıyasla Daha İyi Bir Yatırım Aracı Olarak Görüyor

Amerikan hukuk firması Foley & Lardner LLP tarafından yapılan bir ankete göre, gerek yatırımcılar gerekse de üst düzey yöneticiler; en iyi yatırım fırsatı olarak Ethereum’u görüyor. Bitcoin, Dash, Monero ve Zcash gibi koinlerdense, Ethereum’un iyi bir yatırım olduğunu düşünen yatırımcılar ve yöneticilere göre, kripto para piyasasında daha iyi ve geniş düzenlemelere de ihtiyaç var.

Anketin İçeriği

60’dan fazla üst düzey profesyonelin katılımıyla gerçekleşen ankette, sorular genel manada düzenlemeler, yatırımlar, ICO’lar ve piyasanın durumu ile ilgiliydi. Anketin şüphesiz en ilgi sonuçlarından birisi de, hemen hemen her katılımcının ABD özelinde sınırları daha iyi çizilmiş bir piyasa talep etmesi olarak dikkat çekti. Böylesi yeni bir piyasanın sınırlarının tam belli olmasının herkes için daha iyi ve güvenli olacağına dikkat çeken katılımcıların koinlerle ilgili fikirleri de enteresandı.

Koinler konusunda, Bitcoin’in en iyi yatırım fırsatı olduğunu düşünen kişilerin oranı %35’te kalırken, Ethereum, Bitcoin’i %38 ile geride bırakmayı başardı.

ICO’lar konusunda ise katılımcıların %84’ü para toplama metodunda güncelleme yapılması gerektiğini belirtirken, kripto para endüstrisinin global çapta bir düzenleme süreci yoluna gitmesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise %86 olarak raporlandı.

Anketin başka sonuçları da var. Buna göre kripto para sektöründe yaşanan hackler ve güvenlik açıkları; sektörün güvenilirliği ve büyümesinin önünde duran çok büyük bir engel. Katılımcıların %71’i kripto para hack saldırılarının yaşanma ihtimalini güçlü ya da çok güçlü olarak görüyor.

Gelecek noktasında da ise katılımcıların %41’i, piyasaların önümüzdeki 12 ay içinde yere çakılacağını düşünürken, %29’luk bir katılımcı da piyasadaki çöküşün 2 ila 5 yıl içinde yaşanacağını ifade ediyor. Katılımcıların %60’ı ise kar elde edebilmek için bu noktada risk almaya dünden razı.

Foley & Lardner’in Blockchain sorumlusu Allison Charney, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Amerika’nın kara para aklamanın önlenmesine yönelik uzun süredir yürürlükte olan kanunları var ve bunlar kripto paralara da uygulanıyor. Ancak tabii ki eski yasalar, bu yeni ve gelişen sektörü tam anlamıyla kapsayamıyor. Kara para aklama ve sahtekarlık konusunda endişeler olduğu açıkça görülse de, açık olan bir başka şey de, düzenlemelerin ne kadar fazla istendiği.”

Anketin belki de en ilgi çekici noktası ise Bitcoin’in işlem hacminin er ya da geç Ethereum tarafından ele geçirileceğine olan inanç. Katılımcılardan %45’i, bu şeyin gerçekleşmesinin mümkün olduğunu ancak bunu söylemenin erken olduğunu belirtirken, %5’lik bir kesim ise Ethereum’un toplam hacimde Bitcoin’i gelecek yıl içinde geçeceğini iddia ediyor. %14’lük kesim ise, bunun 1 ya da 2 yıl içinde yaşanacağını düşünüyor. %11’e göre ise, bu olay hiçbir zaman gerçekleşmeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment