Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ankete Göre Bitcoin Yatırımcıları 2018’den Umutlu

Amerikalı Bitcoin yatırımcılarının çoğunluğu Bitcoin’in 2018 yılında daha çok şey başaracağı konusunda umutlu.

Bitcoin “çılgınlığı” bazı geleneksel yatırımcılar için absürt olsa da yeni nesil, eskisiyle aynı fikirde değil. Hatta tam aksine yeni nesilden her gün daha fazla kişi Bitcoin’e dahil oluyor.

Büyüme Bekleniyor

LendEDU tarafından Kasım 2017’de yapılan ankete göre ankete katılan 565 Amerikalı’dan %77’si Bitcoin’in 17 kat büyüme yaşadığı 2017’ye kıyasla 2018’de çok daha fazla ve hızlı büyümesini bekliyor.

Bitcoin’i tercih eden pek çok kişinin bunu yapmasındaki sebebinin Bitcoin’in merkezsiz olması olunca ankete katılanların çoğu önümüzdeki yıl dijital paraya fazladan yasal kısıtlamalar veya düzenlemeler getirilmesine ılımlı bakmıyor.

“Bitcoin yatırımcılarının çoğunluğunun 2018 yılında fazladan düzenleme istemediğini gördük. Ancak ankete katılanların %20’sinin fazladan düzenlemeler konusunda emin olmamasını ilginç bulduk.”

2018 Planları

Yatırımcılara, kripto paralardaki mevcut yatırımlarını büyütme gibi bir planları olup olmadığı sorulduğunda ankete katılanların %75’i 2018 yılında Bitcoin yatırımını büyütmek isteğini söylerken %10’u böyle bir niyetinin olmadığını belirtti.

Sebebi yüksek fiyattan mıdır bilinmez ancak ankete katılanların %31.5’i önümüzdeki yıl sahip olduğu Bitcoin’i satacağını, %40’ı satmayacağını, %28.5’i ise henüz ne yapacağına karar vermediğini söyledi.

Düzenleme İstenmiyor

Ankete katılanların %51’i sahip olduğu dijital para birimini kullanarak en az bir fiziksel ürün satın almak istediğini belirtirken %30’u sahip olduğu Bitcoin’i bir şey satın alırken kullanmak istediğinden emin olmadığını söyledi.

Bitcoin’e ve kripto para piyasasına daha fazla yasal düzenleme yapılması konusu sorulduğunda ankete katılanların yaklaşık %50’si fazladan yasa istemediğini; %30’undan biraz fazlası ise daha fazla düzenlemeye kucak açtığını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment