Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ronnie Moas: “Bitcoin %500 Büyüyebilir”

Son zamanlardaki rekorları önceden başarıyla tahmin eden Standpoint Research kurucusu Ronnie Moas, Bitcoin’in 2018’deki performansı için oldukça yüksek öngörülerde bulundu.

Eskiden fon yöneticisi olarak görev yapan milyarder Moas, Ağustos ayında sadece deneme amaçlı yaptığı bir öngörüde Bitcoin’in önümüzdeki 3 yıl içerisinde 20,000$ olacağını söylemişti. Ancak verdiği zaman aralığı pek de doğru sayılmazdı. Bundan iki ay sonra, Bitcoin’in çılgın yukarı eğilimli trendi başladıktan sonra Moas bu öngörüsünü 2018’e kaydırdı.

CME’nin Bitcoin vadeli sözleşme (futures) işlemleri başladıktan sonra CNBC’ye konuşan Moas, Bitcoin’in 2018’de %500’lük bir büyüme gösterebileceğini belirtti.

“Ben Bitcoin’i Temmuz ayının başında önermiştim, o zamandan beri %500‘lük bir büyüme gösterdi. Bu noktadan sonra Bitcoin’den bir %500 daha bekliyorum. Eninde sonunda bu kripto para 300,000$ veya 400,000$’ı görecek ve Dünya üzerindeki en değerli para birimi haline gelecek.”

En Değerli Para Birimi?

Bitcoin son zamanlarda ortaya atılan bütün kötü sözleri görmezden gelmiş, bütün beklentileri aşmıştı. Bunu göz önünde bulundurursak, birkaç aç önce tutucu sayılabilecek tahminler veren Moas’ın şimdi neden beklentilerini yükselttiğini anlamak zor değil.

Moas’a göre Bitcoin’in sadece 21 milyon’a kadar üretilecek olması (bkz. Maximum Supply) fiyatın yukarı çıkmasını sağlayan önemli faktörlerden biri. Moas Bitcoin’i altınla karşılaştırdı, ancak milyonlarca kişinin bu piyasada yer almak istediği için Bitcoin’in çok daha değerli olacağını da ekledi.

“Yeryüzünde ne kadar altın var bilmiyorum, ama Bitcoin’i tam olarak biliyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde 300 milyon kişi Bitcoin almak isteyecek, ama bundan piyasada sadece 21 milyon tane mevcut.”

Bitcoin’in fiyat oynaklığı (volatilite) son ayların oldukça kızgın bir tartışma konusu olmuştu. Piyasanın içinde bulunan Bitcoin hayranları ve endüstriyel uzmanlar ise bunun alınıp ‘ne olursa olsun satılmaması’ gerektiğini düşünüyor. Bu ne olursa olsun satma, yani İngilizce’de ‘HODL‘ düşüncesi haliyle piyasada bir Bitcoin kıtlığı yaratıyor, fiyatı yukarı çıkaran sebep de tam olarak bu.

Piyasaya yeni giriş yapan kullanıcılar şu soruyu sormaya devam ediyor: “Bitcoin almak için çok mu geç?” Ama Moas her fiyat düşüşünde Bitcoin alınması gerektiği konusunda ısrarcı.

“Benim Bitcoin’e bakış açım Amazon’a olan bakış açımla aynı. Son 15 yılda Amazon’a yapılacak yatırımların stratejisi belliydi; hisseyi al, kesinlikle satma, fiyat düştükçe daha çok satın al. Bana göre insanlar Bitcoin’e de bu şekilde yatırım yapmalı.”

Bitcoin’i Sevmeyenler Hala Kem Küm Ediyor

İsviçre bankası UBS’in başkanı Axel Weber, geçtiğimiz Pazar günü yayınlanan bir makalede Bitcoin’i kötüledi ve çok sıkı yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

“Biz bir banka olarak insanları çok açık bir şekilde Bitcoin’e karşı uyardık, çünkü bunu geçerli ve sürdürülebilir bir şey olarak görmüyoruz.”

Daha önce geleneksel bankacılık ve finans sektörü içindeki Bitcoin’e çamur atan yöneticilerin bu tür anlamsız açıklamalarını görmüştük ve sizlerle paylaşmıştık. Weber’in de bu tanıma çok güzel uyduğu bariz bir şekilde görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment