Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard CEO’su, Bitcoin’e Çamur Atanlar Kervanına Katıldı

Mastercard CEO’su Ajay Banga, kırıcı bir açıklama yaparak, hükümet desteği olmayan koinlerin “çöp” olduğunu söyledi

Bitcoin ve Ethereum gibi dijital paralar, Mastercard gibi şirketler için büyük bir tehdit. Banga’ya bu fütüristik teknoloji hakkında fikri sorulduğunda ise, hiç hoşnut olmadığı anlaşıldı.

Mastercard için kripto paralar tam bir oyun bozan

Dijital paralar, geleneksel borsaları, yatırımcıları, ve hatta büyük bankaları bile büyük bir değişime zorladı. Banga ise blok zinciri bazlı para birimleri ve token’lara tamamıyla karşı değil, ancak görünüşe göre, merkezi olmayan koinleri kesinlikle desteklemiyor.

“Eğer hükümetler kripto para çıkarırsa, biz de oyuna dahil oluruz. Paranın müşteriden alınıp satıcılara ve işletmelere gönderilmesinde kolaylık sağlayabiliriz. Hükümet koruması altında çıkan dijital paralar oldukça ilgi çekici. Ancak merkezi olmayan koinler sadece çöpten ibaret.”

Duymaya Alışkın Olduğumuz Şeyler

Ajay Banga’nın Bitcoin’e karşı söyledikleri sofraya yeni bir şey getirdi sayılmaz. Sadece diğer herkes gibi araştırmasız ve kanıtsız bir şekilde dijital paralar üzerine çamur atmakta. Banga, Bitcoin’in kırılganlığından ve merkezi olmayışından dolayı oluşabilecek kötü amaçlı kullanımlardan şikayet ediyor:

“Eğer Bitcoin’le su almak isteseydim, bugün 1 Bitcoin ile şişe su alabilirken, başka bir gün 9000 adet su alma imkanım olabilir. Bu böyle olmaz. Bütün para birimleri stabil ve şeffaf olmalı, eğer olmazsa illegal aktivitelerde kullanılabilir. Neden bilgisayar virüsü(WannaCry) için alınan fidye Bitcoin ile sağlandı? Neden Çin, Bitcoin üzerinde sıkı önlemler aldı?”

Anlaşılacağı üzere Banga, global marketlerde parmağı olan birkaç kişiden biri, ve bu önemli pozisyonunu dijital paralara karşı kaybetmek istemiyor. O ve onun gibi klasik kafalı bankacı ve yatırımcılar, Bitcoin çok başarılı olduğu ve olacağı için, dijital paralardan korkuyor gibi görünüyorlar.

Wall Street, Kripto paralar hakkında bölünmüş durumda

Wall Street’teki fikir ayrılıkları gün geçtikçe büyüyor. Bitcoin’e “dolandırıcılık” gözüyle bakan Jamie Dimon’un korkaklar grubuna katılanlar çoğalmaya başlamış bile.

Bunlara rağmen, dijital para üzerinden kazanç sağlamaya çalışanlar, ve uzun süreli yatırımcılar da Wall Street’te dolaşıyor. Üstelik bu kişiler, geleneksel ve merkezi borsa piyasalarından gelmiş.

Bundesbank’ın eski başkanı ve İsviçre’li UBS bankasının CEO’su Axel Weber, şöyle bir açıklamada bulundu:

“Bana Bitcoin’e neden şüpheli yaklaştığım sıkça soruluyor. Bu, merkezi bankalarla olan geçmişimden gelen birşey olsa gerek.”

Bunun yanında, Bitcoin Foundation(Bitcoin Vakfı) başkanı Brock Pierce, bu panik sonucu yapılan negatif açıklamaların aslında iyi birşey olduğunu söyledi, ve haklı olduğu bariz.

“Şu anda piyasayı yöneten şirketlerden bu tür açıklamalar gelmesi, dijital paraların önemli varlığını kabul ettiklerini gösteriyor… Bu açıklamalar kesinlikle doğru yolda olduğumuza işaret…”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment