Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Rusya Kripto Paraları Reddetti

Rusya merkez bankası kripto para borsa websitelerine internet erişimini engellemek için harekete geçti.

Yerel haber merkezi RBC‘nin bugün bildirdiklerine göre Bank of Russia, Ruslara kripto para alış ve satışında bulunma imkanı sunan tüm borsaları engellemek için ülkenin genel savcısı ile çalışıyor.

Merkez bankası başkan baş yardımcısı Sergey Shvetsov, Moskova‘da uluslararası bir finans forumunda: “Bir piramit (dolap) oluştuğunda yüksek geri dönüş oranları piramite olan ilgiyi kızıştırdığı ortada.” şeklinde yorumlarda bulunmuştu.

Önceki yorumların yankısı niteliğinde Shvetsov, piramit benzetmesini Bitcoin‘in son 2 yıldaki değer dinamiklerini gözlemleyerek yaptığını ekledi.

Geçtiğimize yıla kadar süren çeşitli endüstriyel kaynaklar üzerindeki daha az düzenli banlamaların ardından gelen bu hareket, Rus yetkililer tarafından vatandaşların kripto paralara erişimi hakkında yapılan şimdiye kadarki en geniş kapsamlısı.

Yüksek profilli zatların da yeni düzenlemeler açısından geleceğin neyi göstereceği ile ilgili çelişkili görüşleriyle birlikte 2017’de kripto paralarla nasıl başa çıkılacağı üzerine çekişmeler Rusya genelinde yaygınlaştı.

Bu düzenlemeler yıl sonunda halka açıklanacak gibi görünüyor.

Bu arada Shvetsov’un da söylediği gibi, yalnızca özel yatırımcılar değil, iş sektörü de “yüksek bir riskle karşı karşıya”.

Shvetsov, kripto para temelli finansal araçların “desteklenmesi imkansız” olduğunu söylerken Rus yurt içi piyasasının bu para birimiyle ilişkisini kısıtlamak adına önlemler alınacağını da ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment