Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anlaşmasız Brexit Ülkedeki Kripto Para Sektörüne Katkı Yapabilir

İngiltere’nin artık bir yılan hikayesine dönen Brexit sürecinde son olarak millet vekilleri, başbakan Boris Johnson’un anlaşmasını reddetti ve süreç yeniden işin içinden çıkılmaz bir hale girdi. Bu konunun kripto para sektörüne olası etkileri ile ilgili olarak bir açıklama yapan ülkede faaliyet gösteren yerel kripto para borsalarından birisi Cryptomate CEO’su William Thomas ise, anlaşmasız Brexit ihtimalinin, ülkedeki kripto para sektörüne çok büyük katkılar yapabileceğini söyledi.

Thomas, yaptığı açıklamada anlaşmasız bir Brexit’in, İngiltere’nin kendi regülasyon sürecini yönetmesi anlamına geleceğini ifade ederken, şunları söyledi:

”Bana kalırsa, uzun vadede anlaşmasız bir Brexit, İngiltere özelinde kripto para sektörüne çok olumlu bir etki yapacaktır. Bu sayede kendi regülasyon kurallarımızı biz koyabiliriz. Avrupa Birliği’ne tabii olmadan bunu yaparsak, bence daha başarılı oluruz. Çünkü AB’nin bu alanda bakışı çok katı, biz ise daha farklı bir şekilde bu süreci yönetebilir ve daha olumlu ve daha dostane kurallar bütünü koyabiliriz.”

Başbakan Boris Johnson, Avrupa Birliği’nden deadline tarihinin uzatılmasını isterken, sürecin nelere gebe olacağı ise büyük merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment