Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Firma AT&T’ye Bir Dava Daha! Yine SIM Hırsızlığı

Amerika’nın en büyük telekom şirketlerinden birisi olan AT&T’ye dava açıldı. Kaliforniya vatandaşı olan Seth Shapiro, şirketin çalışanlarının da ihmali sebebiyle, kendisine SIM swap saldırısı düzenlendiğini ve bu sebeple de tam 1.8 milyon dolarlık bir zarara uğradığını gerekçe göstererek, firmaya dava açtı.

AT&T yetkililerinin, Shapiro’nun SIM kart bilgilerini bilmeden hackerlara ulaştırdığı ve yaşanan saldırı sonrasında 1.8 milyon dolarlık kripto parasının çalındığı iddia ediliyor. Medya alanında çalışan ve iki kez Emmy ödülü de kazanmış olan Shapiro, şimdilerde de Kaliforniya Üniversitesi’nin Sinema bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

Başarılı isim, AT&T çalışanlarının kendisinin bilgisi dışında hackerlara SIM kart bilgilerini verdiğini ve hackerların da bunu kullanarak kripto paraları çaldığını ifade ediyor. Shapiro’ya göre, çalınan bu kripto paraların dolar cinsinden karşılığı ise 1.8 milyon dolar.

AT&T, daha önce de benzer davalara konu olmuştu. Bu davaların birisi ise ünlü yatırımcı Michael Terpin açmış ve AT&T sebebiyle 23 milyon dolarlık kripto parasının çalındığını iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment