Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Annesinden Kalan Mirası Bitcoin Dolandırıcılarına Kaptırdı

Bir yatırımcı, çevrim içi Bitcoin yatırım sitelerine 450.000 dolarını kaptırdı. Bankanın suçlandığı olayda yatırımcının mücadelesi sürüyor.

ABC’nin haberine göre, 67 yaşındaki yatırımcı Kevin Barraclough insanlara yardım etmek istiyordu. Bunun için annesinden kalan miras ile yatırım yapmaya karar verdi ve Facebook’ta gezinirken bir siteye rastladı. Site, Bitcoin üzerinden milyonlarca dolar kazandırdığını iddia ediyordu.

Merakına yenik düştü

Yatırımcı, siteyi görünce meraklandı ve web sitesine ad, soyad ve telefon bilgilerini verdi. Aradan yarım saat geçtiğinde bir adam kendisini aradı ve iş yapmak istediğini söyleyerek 250 dolar talep etti.

“Bize güvenmelisin” diyen dolandırıcının teklifini kabul eden Kevin, tanımadığı bu kişiye e-posta adresini ve banka bilgilerini verdi. 13 Şubat 2020’de gerçekleşen işlemin ardından yatırımcıyı kötü bir olay bekliyordu.

Banka hesabına erişemedi

Yatırımcı, işlemden sonraki hafta banka hesabına erişmeye çalıştı ancak hesabının bloke edildiğini gördü. Banka tarafından çağrılan Kevin, hesabı üzerinden her biri 1.490 dolar değerinde iki şüpheli işlem yapıldığını öğrendi. Barraclough, banka yetkilisiyle konuştuğunda ise bu işlemlerin banka tarafından şüpheli görülmediğini öğrendi.

Görüşmeden sonra Kevin’in banka hesabındaki bloke kaldırıldı ve olaylar gelişti.

Neredeyse tüm parası gitti

Barraclough’un banka hesabından 2 Mart’ta 7.773 dolarlık bir işlem daha gerçekleşti. Yatırımcı, 3 Nisan – 15 Mayıs arasında çeşitli kripto para şirketleri üzerinden 43 farklı Bitcoin işlemi daha yaptı. Fakat bu işlemler sonucunda neredeyse tüm parasını kaybetti. Yatırımcının zararı, 451.397 dolara çıktı.

Kardeşi devreye girdi

Kevin’in kardeşi Allan, Kevin’in Bitcoin yatırımı hakkında hiçbir tecrübesi olmadığını ve dolandırıcılıklar karşısında savunmasız biri olduğunu söyledi. Allan, kardeşinin yaptıklarını öğrenince “Şoktaydım, hemen onu bankaya ve polise götürdüm.” dedi.

Kevin (solda), kardeşi Allan (sağda)

Kevin’in yatırım yaptığı Bitcoin şirketlerinin ise dolandırıcılıkla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Bankayı suçluyorlar

Kevin’in bankasının dolandırıcılar hakkında bilgi vermediğini söyleyen Allan, bankanın yaşanan olayla ilgili sorumluluğu olduğuna inanıyor. Banka ise dolandırıcılıkları önlemek adına büyük yatırımlar ve müşterilerini korumak için gerekeni yaptıklarını söyledi.

Kevin’in kardeşi ise bankayla mücadele etmeye ve insanları bu tip durumlara karşı uyarmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!