Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP İşlemlerini Durduran CoinGate, Kararını Değiştirdi

Kripto para şirketi CoinGate, XRP işlemlerini durdurma kararında değişikliğe gitti. ABD’deki menkul kıymet davasının “Ripple lehine” ilerlediğini belirten şirket, kullanıcılarına XRP satmaya devam edecek.

Litvanya merkezli şirket, 13 Ocak tarihli duyurusunda XRP işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı. Şirket, cuma günü konuyla ilgili bir güncellemeye giderek ABD’de ikamet etmeyen kullanıcılarının XRP ile işlem yapmayı sürdürebileceğini açıkladı.

2014’te kurulan CoinGate, işletme sahiplerine kripto para hizmeti sunuyor.

Dava, “Ripple lehine” dönmeye başladı

CoinGate, SEC’nin Ripple’a karşı açtığı kayıt dışı menkul kıymet satışı davası sonrasında XRP işlemlerini durduran birçok farklı isimden biriydi. Şirket, şimdiye dek yapılmış duruşmalar sonrasında davanın “Ripple’ın lehine olacak şekilde” evrilmeye başladığını ifade etti.

Hakim Sarah Netburn, martın sonunda düzenlenen duruşma sırasında XRP’nin “bir para birimi gibi değere sahip” olduğunu dile getirdi. XRP fiyatı, o tarihten beri iki kat artıp 2018’den sonra ilk kez 1 doların üstüne çıktı.

CoinGate’in ABD dışında ikamet eden kullanıcıları, XRP ile alım-satım yapabilecek ve onu ödeme amacıyla kullanabilecekler. ABD, “yasal belirsizlikler” nedeniyle şirketin bu kararından muaf tutuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!