Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anonymous, Teslim Olan Her Rus Tankı İçin 52 Bin Dolar Değerinde Bitcoin Verecek

Dünyanın en ünlü hacker grubu Anonymos’un, Rus askerlerine tanklarını bağışlamaları için Bitcoin teklif ettiği söyleniyor.

Metro sitesinin yaptığı habere göre, Ananoymous’un bu çağrısına uymak isteyen Rus birliklerinin, “beyaz bayrak” göstererek ve “milyon” şifresini söyleyerek şartları kabul ettiğini belirtmesi gerekiyor. Ayrıca Ukrayna hükümetinin teslim olanları serbest bırakacağı söyleniyor.

Ukrayna, Rus saldırısını sadece silahlarla çatışarak değil aynı zamanda dijital bir şekilde durdurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde bilişim ordusu oluşturacağını açıklayan Ukrayna Başkan Yardımcısı Mykhalio Federov:

Dijital yeteneğe ihtiyacımız bulunuyor. Herkesin çok ciddi görevleri olacak ve siber cephede mücadele edeceğiz.

dedi.

Uluslararası hacker topluluğu Anonymous, Rusya’ya birkaç siber saldırı gerçekleştirerek 2 gün içinde 300’den fazla hedefi ihlal etmişti. Anonymous’un bu saldırılardan yaklaşık 10 milyon dolar topladığı söyleniyor.

Anonymous, 27 Şubat tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Vladimir Putin’e savaş ilan etti. Anonymous grubu daha sonra Rus liderini Ukrayna saldırısını durdurmaması halinde, dünyanın her tarafından “eşi benzeri görülmemiş bir siber saldırıyla” karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.

Daha önce de Ukraynalı TV sunucusu Masha Efrosinina, bir Instagram paylaşımında Ukrayna birliklerine teslim olan Rus askerlerine yaklaşık 50 bin dolar değerinde (5 milyon ruble) Bitcoin verileceğini söylemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!