Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı Bill Miller, Rublede Yaşanan Değer Kaybının Bitcoin (BTC) İçin “Bullish” Olduğunu Söyledi

Milyarder yatırımcı Bill Miller, Ukrayna işgalinin başlamasının ardından ülkelerin Rusya ekonomisine yaptırımlar uygulamasıyla birlikte rublede yaşanan değer kaybının Bitcoin (BTC) için “bullish” olduğunu söyledi

CNBC‘nin 2 Mart tarihli Squawk Box programında uluslararası kriz dönemlerinde Bitcoin’in güvenli bir liman olarak hizmet etme potansiyelini ele alan ABD’li yatırımcı Miller, Rusya‘nın ve rezerv bir para birimine sahip olmayan ulusların yabancı devletlerin kontrolünde olmadan enflasyonla savaşmak için neden Bitcoin’e başvurabileceğini açıkladı.

Rusya, 640 milyarlık rezervinin %16’sını dolar, %32’sini euro olarak tutuyor. Rezervlerinin neredeyse %50’si ekonomilerine zarar vermek isteyen insanlar tarafından kontrol edilen para birimlerinde bulunuyor. Rusya’nın bakış açısından bakarsak bu durum içinde olmak isteyeceğiniz bir durum değil. Rusya, rezervlerinin yalnızca %22’si ile altına sahip ve rezervlerinin diğer ülkeler tarafından kontrol edilmeyen tek kısmı bu.

Miller konuşmasında ayrıca Bitcoin fiyatını da analiz etti. Rusya’yı çevreleyen mevcut jeopolitik durumun “Bitcoin için olumlu” olduğuna inanan Miller, aynı zamanda bu durumu “benzersiz” olarak nitelendirdi.

Eğer rezerv olmayan bir para birimine sahip ülkeyseniz diğer ülkelerin size zarar veremeyeceği, enflasyondan etkilenmeyen başka bir şey düşünebilirsiniz. Bu yüzden özellikle Bitcoin için durumun “bullish” olduğunu düşünüyorum.

Ruble, Ukrayna işgalinin başlamasının ardından dolar karşısında tarihin en düşük seviyelerini yaşarken Ruble-Bitcoin işlem hacimleri ise son 9 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Ukrayna grivnası hacmi de ciddi şekilde etkilenerek rekor seviyeleri gördü.

Rusya Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde rubledeki değer kaybını önlemek için bir dizi adımlar atmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!