Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ant Financial CEO’su: Blockchain Gelecekte Dijital Toplumun Güveni İçin Bir Köşe Taşıdır

Yerel haber kaynağı The Paper‘ın 25 Mart Pazar tarihli raporuna göre, Çin‘in yıllık Development High-Level Forumu‘nda konuşan Çinli fintech devi Ant Financial Services Group‘un CEO’su Eric Jing, blockchaini gelecekte dijital toplumun güveni için bir köşe taşı olarak nitelendirdi.

Jing, 24 Mart’ta gerçekleşen forumda yaptığı konuşmada, blockchainin uzun vadeli başarı şansı konusunda iyimser olduğunu söyledi. Fakat aynı zamanda teknolojinin büyük ölçekli bir salgın için henüz tam olarak hazırlanmadığını ve blockchainin mevcut uygulamalarını genellikle 1990’ların internet kabarcığı dönemine benzeterek spekülasyonlardan ibaret olduğunu iddia etti.

Blockchainin doğasını, çok taraflı bir güven mekanizması olarak vurgulayan Jing, teknolojinin önümüzdeki iki ya da üç yılda makul bir şekilde uygulanabilir olacağını düşünüyor. Ayrıca, blockchain ağlarıyla ilgili hala çözülmesi gereken güvenlik uygulamaları, kullanıcı verilerinin korunması ve işlem kapasitesi gibi mevcut sorunların da altını çizdi.

Jing, Ant Financial’ın tüm şirketler arasında en fazla blockchain tabanlı patent sayısına sahip şirket olduğunu belirtti.

CEO ayrıca, ICO’ların uygulaması hakkında eleştirel yorumlar yaptı. Jing, ICO’ların hiçlik kavramına dayandığını iddia etti ve Ant Financial’ın onları para toplama için bir seçenek olmaktan çıkardığını söyledi.

2014 yılında kurulan Ant Financial, Çin’in en büyük mobil ve online ödeme platformu olan AliPay ve Alibaba Group’un iştiraki bir şirket.

Koin Bülteni‘nin de bildirdiği üzere, 2017 yılında en fazla patent başvurusu Çin tarafından yapıldı. Çin 225 patent başvurusuyla, ABD’yi 91 ve Avustralya’yı 13 farkla geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment