Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Huobi FinCEN Çatısı Altına Girdi

Çinli kripto para borsası Huobi’nin ABD merkezli işletmesi, para servisi sağlayıcısı adı altında Birleşik Devletler hükümetine kayıt oldu. Böylece baharda piyasaya tanıtılması planlanan kriptodan-kriptoya ticaret öncesi atılmış bir adım oldu.

Şirket, ABD regülatörlerinin veri tabanına göre, 21 Mart itibarıyla Mali Suçlarla Mücadele Ağı’na (FinCEN) kayıtlı görünüyor. Houbi Ocak ayında San Francisco’ da bir ofis açacağını ve ofisin Amerikan piyasalarına girme planları için bir merkez olarak çalışacağını duyurmuştu.

Huobi Grup Kurucusu ve Genel Müdürü Li Lin, bir WeChat duyurusunda ABD’li yatırımcılara yönelik sadece kripto paraların geçerli olacağı platformun Mayıs ayında piyasaya sunulacağını onayladı. Platform, Houbi’nin hâlihazırda var olan kriptodan-kriptoya ticaret platformu Huobi Pro’dan ayrı olarak kurulacak.

Huobi Operasyon Müdürü Robin Zhu da geçtiğimiz haftalarda ABD borsasının ABD’nin büyüme adımlarında ana dayanağı olduğunu ve ilgili düzenlemelere dair problemlerin de çözüldüğünü söylemişti. Aslına bakılacak olursa, şirketin FinCEN çatısı altına girmesi Çinli hükümetin geçen yıl getirdiği kısıtlamaları da göz önünde bulundurarak büyüme odaklı attığı bir adıma işaret ediyor.

Li, ABD’nin finansal gözlemcisi ile anlaşma yapmanın zaten ABD’de faaliyet göstermekten kaynaklanan muhtemel regülasyon problemlerini çözmediği görüşünde.

Daha önce ödeme platformu Circle tarafından ABD merkezli borsa Poloniex’in satın alındığını duyurmuştuk. Li, bu gelişmeye atıfta bulunarak şunları söyledi:

Sorun şu an kriptodan-kriptoya ticaret platformları için ABD tarafından hiçbir federal düzenleyici şart belirlenmemiş olmasıdır. Poloniex ve benzeri diğer platformlar da para servisi sağlayıcısı olarak aynı şekilde faaliyet gösteriyorlar.

Li ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ABD’de kriptodan-kriptoya ticaret konusu üzerine harekete geçmesi gerektiğini, Huobi’nin de söz konusu herhangi bir rehberlikten memnuniyet duyacağını belirtti.

Kayda dair belgeler:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment