Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBOE Bitcoin ETF’sini Onaylıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘na gönderilen yeni bir mektuba göre, Cboe’nin üst düzey yöneticisi, şirketinin Bitcoin ETP’sinin (Borsada işlem gören ürün) başlatılmasını destekleyebileceğini söyledi.

Şirketin başkanı Chris Concannon, ajansı böyle bir ürünü kabul etmeye zorlamadı. Bunun yerine, şirketin ETF’yi(Borsada işlem gören fon) destekleyebileceğine dair kanıt sunmak adına geçen sene firması tarafından toplanan verileri gösterdi.

Chris Concannon, SEC tarafından Ocak ayında yayınlanan ETF‘yi onaylama, pazar parçalanma gerekçesi ve yatırımcıları korumada yetersizlikleri konusundaki endişelerine dikkat çeken bir mektuba cevap yazmıştı.

ETP İçin Olumlu Bakıyor

Yanıt verdiği mektupta, Concannon yeni olmalarına rağmen Bitcoin emtia piyasasının “hızlı geliştiğini”, ve ETP’ler için gelecek vaat ettiğini söyledi.

Concannon:

“Şu anda Cboe Borsası ve CME’nin ticaret hacmi, Bitcoine %100 uzun ve kısa vadeli  maruziyet arayan ETP’leri desteklemek için yeterli olmasa da, Cboe bu hacmin yükselmeye devam etmesini ve yakın bir zamanda ETP’lerle ilgili olan emtia ürünleriyle karşılaştırılabilecek seviyeye gelmesini bekliyor.”

diye de ekledi.

Daha fazlası, devlet tarafından çıkarılan para birimlerinin ve altının piyasasının kripto para piyasasından daha “parçalanmış” olduğunu ve “döviz piyasasına olanak sağlayan birçok alanın bulunduğunu” söyledi. Mektupta:

“Cboe mektupta bahsedilen endişelerin birçoğuna katılsa da, biz bu endişelerin büyük bir kısmının değer biçme, likidite, velayet, arbitraj ve manipülasyonla alakalı emtia fonları için mevcut çerçevede ele alınabileceğine inanıyoruz.”

yazıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment