Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Analisti, Bitmain Rekabeti Karşısında Nvidia Hisseleri ile AMD’nin Fiyat Hedeflerini Düşürdü

CNBC‘nin 26 Mart‘ta yayınlanan Bitmain’in Ethereum (ETH) madencilik ASIC’lerinin yükselen rekabetine işaret etmesi haberi sonucu Wall Street firması Susquehanna, AMD’sini notunu nötrden negatife çevirdi ve GPU üreticisi Nvidia‘nın hisseleri için verdiği fiyat tahminini düşürdü.

Susquehanna analisti Christopher Rolland, Bitmain’in 2018 yılının ikinci çeyreğinde başlayan ETH madenciliğini ASIC’e yönlendireceğine dair bir notta şunları söyledi:

“Bitmain’in en büyük ASIC satıcısı olmasına ve bu ürünle piyasaya sürülen ilk şirket olmasına rağmen (şu anda Bitcoin madenciliği ASIC’lerinin% 70-80’i) , Ethereum ASIC’leri üzerinde çalışan en az üç şirket olduğunu öğrendik”.

Rolland’a göre tüm şirketlerin hatırı sayılır gelirlerinin yaklaşık % 20 ve 10‘unu oluşturan ETH ASIC’in grafik kartları ETH ASIC madenciliği konusunda üstünlüğe sahip AMD ve Nvidia’yı olumsuz etkileyecek.

AMD hisselerinin yeni hedef fiyatı 13.00 $ ‘dan 7,50 $’a gerilerken, Nvidia hisseleri için ise bu rakam 200 $. Rolland, Nvidia’nın nötr derecelendirmesinin etkisinin aynı olacağını belirterek bunun sebebini “Nvidia’nın Ethereum ile mücadele edebilecek çok daha güçlü ve dayanıklı bir işlem kapasitesi var.”  şeklinde açıkladı.

Bu yılın Şubat ayında yayınlanan bir araştırma raporu, dört yıllık bir geçmişi olan Bitmain’in 2017 yılında 3 ve 4 milyar dolar arasında kar elde ettiğini yirmi dört yıllık  Nvidia’nın da aynı zaman diliminde 3 milyar dolar kazandığını göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment