Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ERC20 Tokenlarına Destek Vereceğini Duyurdu

Coinbase , platformuna ERC20 desteği ekleme niyeti olduğunu açıkladı.

Tarihsel açıdan, Coinbase duyuruları perakende yatırımcılarının büyük akınlarına, değişken fiyat dalgalanmalarına ve hatta piyasa manipülasyonu iddialarına neden oldu. Bu yüzden Coinbase’nin yaptığı duyurunun patlama ile değil büyük iniltilerle gelmesi bir sürpriz.

Fiyatlar bugün aşağı yönlü hareket etti ve Coinbase’in anlık gelen açıklamasına pek olumlu tepki vermedi. Piyasanın önümüzdeki saatlerde olumlu bir tepki verip vermeyeceğini bilmiyoruz.

Coinbase’in ERC20 desteğini eklemesi, kripto para piyasasında yıllar boyunca geniş kapsamlı etkilere sahip olacak ve göz ardı edilemeyecek potansiyelde bir gelişme.

ERC20 Nedir?

ERC20, Ethereum tokenleri ve akıllı sözleşmeler tarafından kullanılan standarttır. Bir token çıkarmak yahut akıllı sözleşme yazmak isteyen herkesin uyması gereken bir arayüz olarak hizmet eder. ERC20’den gelen toplamda 59.948 Ethereum sözleşmesi var. Ethereum’un pazar payı küçülmüş olsa da, 2017’de ICO boğa piyasasına neredeyse tek başına hakim oldular.

Örneğin, 5 gün içinde 185 milyon dolar kazanan EOS ve 153 milyon kazanan Bancor ve 70 milyonun üzerindeki artı iki örnek gibi başarılı kripto para birimlerinin birçoğunun temeli olarak ERC20 görülüyor. Aynı zamanda Ethereum fanları tarafından blockchain uygulamalarında kullanılıyor.

Bu Coinbase’yi Nasıl Etkiler?

Coinbase’nin bu durumdan etkilenebilecek bir dizi ürünü var. Kurumsal yatırımcılar için ilk ve potansiyel olarak en önemli şey Coinbase Custody. Birçok perakende yatırımcısına yabancı olmasına rağmen Coinbase Custody büyük varlıkların güvenli bir şekilde saklanmasını ve finansal kontrollerini sağlayan bir dijital varlık saklama servisidir. Custody’i kaç müşterinin kullandığı bilinmiyor ancak ABD’deki en önemli dijital varlık saklama servisi olarak görülüyor. Bu nedenle, ERC20 tokenlerinin eklenmesini daha çeşitli bir kripto para birimi güvencesi için kapıyı açabilir.

Şu anda sadece Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash’i destekleyen Coinbase’in dijital varlık alım satım platformu GDAX, daha fazla kripto para eklemeden önce ek düzenleme açıklığını bekleyecek. Bunun, hangi yargı ve düzenleyici organlar tarafından yapılacağı ve şirketin yasal endişeleri net değil. Bunların üzerine, Coinbase bunun için bir zaman çizelgesi de oluşturmadı bu yüzden durumun 2018’de gerçekleşip gerçekleşmeyeceği spekülasyondan ibaret.

Şirketler amiral gemisi olan ürünlerini, Coinbase içerisindeki Bitcoin Cash ticaret skandalı ve fiyat pompalamasından sonra yalnızca GDAX’e ekledikten sonra Coinbase’e eklemeye başladılar.

Coinbase Varlık Yönetimi, şirketin endeks fonu, piyasa değeri bazında yeni varlıklar içerecek. Yani 100.000 dolara yatırım yaparsanız ve yeni ERC20 Token x piyasa bonosunun %20’sine sahipse, 20.000 dolarlık token x sahibi olacaksınız.

Coinbase ayrıca, ödeme işleme ürünü olan Coinbase Commerce’ın başka bir kripto para biriminde ödeme kabul etmesiyle alakalı planlarının olmadığını açıkladı. Bu, gerçek zamanlı işlem görmek isteyen koinler için bir darbe, ancak şirketin aldığı temkinli yaklaşımı vurguluyor.

Bu Kripto Marketi Nasıl Etkiler?

Coinbase’in bu açıklaması, piyasayı olumlu yönde etkileyemedi. Piyasalarda herhangi bir olumlu yönlü hareket görülmedi. Aksine dünden beri bir düşüş yaşanıyor. Bugün yaklaşık %10 oranında düşüş yaşayan Ethereum’u bile güçlendiremedi. Yanlış olabilir ancak bazı düşüncelere göre bu gelişme kripto para piyasa değeri 700 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşmiş olsaydı, etkisi çok daha büyük olacaktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment