Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Antonopoulos: Facebook Kişisel Bilgilerinizi Diğer Şirketlere Satacak

Andreas Antonopoulos, Facebook’un kendi dijital parasını geliştirmesi halinde neler yaşanabileceğinden bahsetti. Antonopoulos, Facebook’un bu dijital para ile yapılan işlemleri takip edeceğini, bu işlemleri yapan kişiler hakkında bilgi toplayacağını düşünüyor.

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Andreas Antonopoulos kısa bir süre önce Facebook gibi şirketlerin son zamanlarda attıkları bazı adımlar hakkında konuştu. Konu hakkındaki yorumlara bakacak olursak Antonopoulos’un Facebook gibi şirketlere pek güvenmediğini söyleyebiliriz.

Facebook’un kendi dijital parasını oluşturacağı iddiası özellikle son zamanlarda yoğun ilgi çekiyor. Kripto para sektöründeki bir grup isim bu iddiaları desteklerlerken bir grup kullanıcı bunun sektör için epey kötü olacağını düşünüyor.

Antonopoulos’un ikinci grupta yer aldığını söylemek mümkün. Öyle ki Antonopoulos’a göre Facebook’un dijital parası aslında bir “kripto para” olarak işlev bile göstermeyecek:

“Facebook sansüre dayanıklı, açık, merkezsiz, sınırsız bir koin geliştirmeyecek. Kripto paralara benzer bir yanı olmayacak. Facebook’un üreteceği şey sadece yeni bir dijital dolar yaratmak olacak, tıpkı PayPal ve Venmo gibi.”

“FaceCoin” adı verilen koinin aslında merkezi bir para birimi olacağını söyleyen Antonopoulos, zaten asıl sorunun bu merkeziyet kavramında yattığını düşünüyor. Antoonopoulos’a göre bu gibi koinler asla çözüm olmayacaklar:

“Tüm işlemlerinizi takip edecekler, kişisel verilerinizi yüzlerce farklı şirkete, istihbarat örgütüne, totaliter hükümetlere satacaklar. Facebook, muhaliflerin kişisel bilgilerini diktatörlere satıp insanların ölümüne yol açacak. Çünkü itibari paralar böyle çalışır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment