Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Antonopoulos: İnsanlar Merkezsiz Sistemlere Yönelmeliler

Andreas Antonopoulos, geçtiğimiz günlerde kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve “merkezsizlik” kavramının üstünde durdu.

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden olan ve Bitcoin‘e verdiği destekle tanınan Antonopoulos, Varşova’daki Polonya Bitcoin Kongresi sırasında kendisine yöneltilen bazı soruları yanıtladı.

Antonopoulos katıldığı bu etkinlik sırasında günümüzdeki pek çok geleneksel finans kurumunun ilerleyen yıllarda dijital varlıklara yönelmeye başlayacağını söyledi.

Genel olarak günümüzdeki finans anlayışının eksik yanlarından bahseden Antonopoulos, insanların paralarını “tek bir merkezi kuruma aktarmasını” fikrinin zamanla kulağa garip gelmeye başlayacağını düşünüyor.

Antonopoulos’a göre insanlar merkezsizlik kavramının önemini ve değerini anlamaya başladıkça finans sistemi de bu yönde değişim göstermeye başlayacak. Antonopoulos bu sürecin oldukça hızlı bir şekilde ilerleyebileceğine inanıyor çünkü kendisi günümüzdeki pek çok finans kurumunun artık çağ dışı kalmaya başladığını düşünüyor.

Merkeziyet kavramının ciddi sorunlara yol açtığını belirten Antonopoulos, insanlara merkezi kripto para cüzdanı dahi kullanmamayı öneriyor. Kendisinin konu hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Kendi cüzdan anahtarınızı kendiniz tutun. Merkezsiz sistemle birlikte kontrolü kendi elinizde tutun. Tüm kripto paralarınızın cüzdan anahtarları sizde olsun.”

İnsanları kripto para kullanmaya teşvik eden Antonopoulos, günümüzdeki merkezi sistemlerin en azından bir kısmının kolay kolay ortadan kalkmayacağını ancak yine de dijital para ve merkezsizlik gibi kavramların zamanla güç kazanacağını düşünüyor.

Kripto paraların “para birimi” olarak kullanılıp kullanılamayacakları hakkında da konuşan Antonopoulos, bu sorunun cevabının bizzat insanlar tarafından verileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment