Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apollo (ALP) Kripto Para Biriminin Arkasındaki Ekip Exit Scam Mı Yaptı? Şüphe Artıyor!

Basın saatine göre CoinMarketCap üzerinde 79. sırada yer alan Apollo Currency (ALP) kripto para birimi, geçtiğimiz tarihlerde değerinin ‘bir anda’ artmasından sonra, oldukça kötü ve talihsiz suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

21 Ocak tarihinde ünlü sosyal medya platformu Reddit üzerinden açılan bir gönderideki bilgilere göre, Apollo da üreticilerini zengin etmek için kullanıcıları dolandıran projeler arasına adını yazdırdı. RossyRoffle isimli bir kullanıcı tarafından yapılan suçlamalarda, ”her şey bir arada kripto para birimi” algısının sadece sahtekarlık olduğu vurgulanmakta.

NXT kripto para biriminin bir fork’u olan Apollo, kullanıcının iddiasına göre neredeyse hiçbir ‘önemli’ değişiklikte bulunmadı ve ‘teknolojik kelimeler’ kullanarak çok fazla kullanıcıya ulaştı. Apollo’nun fork yaşadığı kripto para birimine göre tek üstün yanının 2 saniyelik bir block zamanı olduğunu belirten kullanıcı, projenin arkasındaki geliştiricilerin bilerek pump yaptıklarını da iddia ediyor.

Eğer kurucuların gerçek zamanlı olarak nasıl zengin olduklarını görmek isterseniz işte cüzdan adresleri: 

APL-4BUY-KK5W-B3KC-DMHBM and APL-NZKH-MZRE-2CTT-98NPZ”

Bunun yanı sıra RossyRoffle isimli kullanıcı Apollo’nun resmi Telegram kanalına girdiğinde de sadece belirli kişilerin konuşabilmesine izin verildiğini ve kendisinin ve kendisi gibi birçok kişinin sansürlendiğini vurgulamakta.

Apollo geçtiğimiz 20 Ocak tarihinde 0.0036 dolara kadar çıktı ancak basın saatine göre %4.61’lik düşüş ile 0.003055 dolardan alıcı buluyor. Proje bütün bu iddialara rağmen hala piyasa hacmi açısından top 100 kripto para biriminden birisi ve iddiaların doğru çıkması durumunda bunun uzun bir süre devam etmeyeceği yorumunda bulunabiliriz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment