Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple, Bitcoin Hakkında Podcast Yapan Yayıncının Kanalını Kapattı

Kripto para podcastlerinden ‘Off the Chain’in sunuculuğunu yapan Anthony Pompliano, Apple‘ın iTunes uygulamasından engellendi. Kripto para sektöründeki analizleriyle tanınan ve aynı zamanda Morgan Creek Capital’ın ortaklarından olan Pompliano, Apple’ın bu davranışına anlam veremiyor.

Pompliano geçtiğimiz gün Twitter üzerinden bir gönderi paylaştı ve sunuculuğunu kendisinin yaptığı podcastin Apple tarafından ‘kaldırıldığını’ söyledi.

Pompliano’nun açıklamalarına göre söz konusu podcast, ABD’deki yatırım kategorisinin en popüler dördüncü podcastiydi:

“Herhangi bir uyarı almadık. Sebebini de bilmiyoruz. Podcastimizi kaldırmış olabilirler ama Bitcoin’i ortadan kaldıramayacaklar.”

Kısaca ‘Pomp’ lakabıyla bilinen Pompliano, uygulamada podcast ile ilgili yapılan aramaların da hiçbir sonuç vermediğini söyledi.

CoinDesk ekibinden bir isim, iTunes uygulamasında podcast hakkında bir arama yaptı ve podcastin bölümlerine ulaşmayı başardı. Ancak bölümlerden herhangi birine tıklanmaya çalıştığında istenilen bölümün “ABD’de mevcut olmadığını” belirten bir uyarıyla karşılaştı.

Kaynak: CoinDesk

Bazı kullanıcılar Pomp ile Twitter üzerinden iletişime geçerek Apple’ın neden böyle bir karar attığını sordular. Ancak Pomp, kanalının neden engellendiğine dair hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi:

“Hiçbir fikrim yok. Verdiğimiz güçlü mesajlar sayesinde yukarılara çıktık ve şimdi kanalımız kapatıldı. Hem de hiçbir uyarı, açıklama yapılmadan. Hiç destek de yok.”

Twitter üzerindeki bazı kullanıcılar ise önceden indirdikleri bölümleri hala dinleyebildiklerini söylüyorlar.

Pomp ayrıca ek bir açıklama yaparak bölümlerinin Lbsyn, Google Play ve Spotify gibi platformlarda hala yayınlandığını vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment