Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBOE Yetkilisi: Bitcoin Fiyatındaki Dalgalanmalar Duruldu

Chicago Opsiyon Borsası’ndaki (CBOE) Bitcoin tabanlı vadeli işlem ticareti, bir süredir oldukça stabil bir şekilde ilerliyor.

CBOE’nin küresel piyasalar biriminde görev alan Kevin Davitt, 1 Kasım’da paylaştığı bir videoda bu konuya değindi. Davitt’in paylaştığı videoya göre 26 Ekim haftası özelinde Bitcoin vadeli işlem ticaretinin değişkenlik oranı yalnızca yüzde 3 civarındaydı. CBOE’deki Bitcoin ticaretinde 10 Aralık’tan bu yana bu kadar düşük bir oran görülmedi.

1 Kasım itibariyle konuşmak gerekirse Bitcoin ticaretinin hafta bazında ortalama değişkenlik oranının yüzde 15 civarında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak burada belirtilmesi gereken ilginç bir ayrıntı var. Nisan 2018’in ortalarında veni bir vergi dönemine giriş yapıldı. Bu dönem başladıktan sonra ortalama değişkenlik oranı yüzde 10’a kadar geriledi.

Ekim ayı genelindeki değişkenlik oranı yüzde 6 civarındayken Bitcoin için verilen en yüksek fiyat 6 bin 630, en düşük fiyat ise 6 bin 150 dolar oldu. Ayrıca Kevin Davitt’e göre Bitcoin’in değişkenlik oranı düşmeye devam edecek.

ABD ve Çin arasındaki ticaretin yavaşlaması, ABD’deki Federal Rezerv’in aldığı çeşitli kararlar gibi sebepler, küresel hisse senedi piyasasındaki değişkenlik oranının artmasına yol açtı. Ancak Davitt’e göre Bitcoin’in değişkenlik oranının azalması, şu an için çok daha ilginç bir durum

Davitt ayrıca kripto para piyasasındaki bazı verileri de örnek gösteriyor. Davitt’e göre piyasa değerinin ay genelinde 200 milyar dolar ile 220 milyar dolar aralığında gidip gelmesi, piyasadaki dalgalanmaların hafiflemeye başladığını gösteriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment