Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Bankaları Hesap Bakiyesi Olarak Petro Göstermeye Başladı!

Venezuela‘nın tartışmalı ulusal kripto para birimi, yavaş yavaş ülkenin ana merkezine doğru yayılmaya devam ediyor. Bugün yayınladığımız bir haberde de vurgulandığı üzre, Venezuela Yüksek Mahkemesi bir iş sakatlığından doğan manevi tazminatın Petro ile ödenmesine hükmetmişti. Yeni bir haber ise finansal sistemin can damarlarından olan bankalar ile ilgili.

Sözde petrole endeksli olan Petro, artık Venezuela müşterilerinin banka hesaplarında bakiye olarak görüntülenmeye başladı. Söz konusu hamlenin gerçekleşme sebebi ise Başkan Nicolas Maduro‘nun geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamalarında petro kabulünün ve kullanımının artmasına yönelik değindiği noktalar olabilir.

Bir Banka Hesabı, İki Bakiye

Venezuela vatandaşları geçtiğimiz bir kaç gündür hesaplarına giriş yaptıklarında ve online bankacılık kullanmak istediklerinde, karşılarında hesap birimi olarak Petro’yu bulmakta. Müşteriler kripto para kullanmak – veya en azından Petro kullanmak – istemediklerini belirtseler de, ulusal bankalar şimdiden bu kullanıma geçti bile. Amaç ise Petro’yu daha yaygın hale getirip kullanımı arttırmak. Şu an için bu uygulamaya geçiş yapan bankalar ise sırasıyla Venezuela’nın en büyük bankalarından olan Banesco ve Mercantil.

Venezuelan Banks Start Using the Petro to Denominate Customer Balances

Yukarıdaki bankaların müşterileri online bankacılığa giriş yaptıklarında, sahip oldukları paranın iki farklı bakiyesi olduğunu görmekte. Hükümetin Petro’yu ön plana çıkartma çabalarına rağmen, ülkedeki Bitcoin ve Dash ilgisi inanılmaz bir şekilde artıyor. Venezuela geçtiğimiz Ekim ayında haftalık 1.000 BTC’nin üzerinde ticari hacme sahipti ve bu bile başlı başına bir kanıt.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment