Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası, Blockchain Yatırımlarının ”Balon” Olduğunu İddia Ediyor!

Çin‘in Merkez Bankası yeni yaptığı bir çağrıda hükümet kurumlarının blockchain sektöründeki ”spekülatif” finansmanları ve yatırımları denetlemesi gerektiğini vurguladı.

People’s Bank of China’nın (PBoC) Araştırma Bürosu, Salı günü ”Blockchain ne yapılır ve ne yapamaz?’‘ isimli bir araştırma yayımladı. CCN China kaynağının aktardığı analize ve bilgilere göre, merkez bankasının araştırma kolu blockchain’in çeşitli projelerdeki etkisini mercek altına almakta ki bunların arasında merkeziyetsiz teknolojilerin topluma pazarlanması ve bunun ticarileştirilmesi de yer alıyor.

Merkez Bankası blockchain teknolojisi konusunda da aynı kripto para birimleri gibi dikkatli yaklaşımların ele alınması gerektiğini vurguladı. ”Blockchain’in fonksiyonlarını abartmayın” ifadesine yer verilen araştırmada, yıllardır bazı sektörlerde kullanılan blockchain teknolojisinin, ”bazı blockchain temelli uygulamaların, uygulanabilir ve makul olmadığını ortaya çıkardığı” belirtiliyor. Özellikle belirtilen sektörlerde birisi ise finans sektörü.

”Şimdiye kadar, hiçbir teknolojik yenilik finansal sistem üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olmadı ve blockchain de bir istisna edğil.”

CCN China tarafından Çinceden çevrilen PBoC’un bildirisinin en can alıcı kısmı ise şu şekilde:

”Şu an için, blockchain yatırımı ve finansmanı sektöründeki balon apaçık ortada. Spekülasyon, market manipülasyonu ve özellikle dijital arz işlemleri için token projelerinde yasaların ve düzenlemelerin ihlali bile oldukça yaygın. İlgili hükümet kurumlarının gözlemi güçlendirmesi ve finansal riskleri önlemesi gerekmektedir.”

Çin geçtiğimiz tarihlerde de ülkedeki bütün ICO ve ICO ile ilgili yenilikleri kapsayan büyük bir yasak getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment