Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple ‘Çaktırmadan’ Blockchain Çalışmaları Yapıyor

Amerikan merkezli dev teknoloji şirketi Apple’ın Blockchain ile ilgili yaptığı çalışmalar, kurumun SEC’e yaptığı başvuruda ortaya çıktı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan ve Amazon, Netflix, Facebook ve Google ile birlikte büyük beşli olarak anılan parçanın bir üyesi olan kurum, telefonlarında kullandığı minerallerin etik bir şekilde çıkarılması için Blockcchain teknolojisinden faydalanabilir.

Yapılan  başvurunun ana detayını, Apple’ın çıkaracağı bu minerallerin etik bir şekilde ve insan haklarına uygun bir yöntemle nasıl çıkarılacağı oluştururken, aynı zamanda şirket; ürün tedarik zinciri konusunda da verimi arttırmak için çalışmalar yapıyor.

Minerallerin etiğe uygun bir şekilde çıkarılması konusunda bir web sitesi olan Responsible Mineral Initiative, bu noktada Blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor. Yapılan basın açıklamasında Apple şirketinin bu konuda herhangi bir şekilde bir müdahilliğinin bulunduğu belirtilmese de, yine de resmi web sayfasında Apple, bu çalıştaya katılan üyelerden birisi olarak görülüyor.

Bu haber, Apple’ın ne zaman Blockchain teknolojisini resmi düzeyde kullanacağı sorusunu da beraberinde getirdi. Şu anda resmi olarak bir açıklama yapılmasa da, sahne arkasında bu teknoloji devinin çeşitli çalışmalar yaptığını gözlemlemek mümkün.

Apple CEO’su Tim Cook’un bu noktada neler yapacağı ve işleri ne boyutta değiştireceği ise merak konusu. Ancak görünen o ki, ‘iChain’ için kripto para ve Blockchain sektörünün bir süre daha beklemesi gerekebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment