Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Bloklarındaki İşlem Sayısı Yüzde 94 Oranında Düştü

Ethereum ağındaki blok başına düşen işlem sayısı geçtiğimiz yıl içerisinde kayda değer oranda düşüş gösterdi.

Kripto para piyasası geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde epey sert bir düşüş yaşadı. Bu düşüş Bitcoin de dahil olmak üzere pek çok koinin fiyat bazında gerilemesine yol açtı. Bu düşüşten etkilenenler arasında piyasanın en büyük ikinci koini olan Ethereum da var.

Ethereum fiyatı geçtiğimiz aylarla kıyaslandığı zaman epey büyük bir düşüş yaşamış durumda. Etherscan verileri Ethereum ağındaki blok başına düşen işlem sayısının da bu düşüşten etkilendiğini gösteriyor.

Ethereum ağındaki verileri kıyaslamak için 4 Ocak 2018 tarihine göz attığımızda toplamda 1349890 birim işlem olduğunu, ağdaki ortalama zorluk oranının ise 1.895.45 TH seviyesinde olduğunu görüyoruz.

Bu sayıları günümüzdeki sayılarla kıyasladığımızda aradaki düşüş bariz bir şekilde görülüyor. 15 Şubat 2019 tarihli veriler, Ethereum’daki işlem biriminin 468599 olduğunu, zorluk oranının ise 2.758 düzeyine çıktığını gösteriyor.

Etherscan verilerine göre Ethereum ağındaki toplam blok sayısı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 94 oranında düşüş gösterdi.

Ayrıca Ethereum ağındaki işlemlerle Ethereum’un kripto para borsalarındaki ticaret hacmine baktığımız zaman bu düşüşün daha net bir şekilde görüldüğünü fark ediyoruz.

Kaynak: Coinmetrics

Ethereum ağı içerisindeki ticaret hacmi Mart 2018 döneminden önce borsalardaki ticaret hacmine kıyasla daha fazlaydı. Bu da insanların Ether’ı sadece borsada alım-satım yapmak için kullanmadıklarını, farklı alanlarda da (ICO’lar gibi) kullandıklarını gösteriyor.

30 Kasım 2018 tarihine baktığımızda ise Ethereum içerisindeki ticaret hacminin de kayda değer bir düşüş yaşadığını görüyoruz.

Tüm bu veriler ışığında Ethereum’un 2018 yılı boyunca devam eden piyasa düşüşünden epey ağır bir şekilde etkilendiğini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment