Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple, Coinbase’in Kripto Oyununu App Store’dan Kaldırttı

Coinbase Wallet uygulaması içerisinde yer alan bir tür kripto koleksiyon oyunu War Riders, Apple‘dan gelen direkt emir sonrası App Store’dan kaldırıldı. Apple söz konusu oyunun uygulama için satın alma prosedürünü geçersiz kıldığını vurgulamakta. Oyun App Store üzerinden kaldırılmış olsa da, hala Android üzerinde mevcut.

Uygulama İçin Trading Uyarısı

Snip isimli haber kaynağı konu hakkında şu açıklamalarda bulunuyor:

”War Riders kullanıcıların araç toplamasına izin veren bir tür kıyamet sonrası oyunu. Kullanıcıların topladıkları araçlar blockchain üzerinde kripto koleksiyon malzemeleri olarak (non-fungible token) temsil edilmekte. Toplanan araçlar istenildiği taktirde sürülebilir veya bir garajda saklanılabilir. Kullanıcılar daha sonra bu araçları uygulamanın kendi tokeni olan BNZ‘ye dönüştürebilmekte.”

Apple neredeyse en başından beri kripto ile ilgili konulara inanılmaz dikkat etmekte ve çoğu kullanıcıya göre kripto para birimlerine ‘tavır almakta.’ Snip haber kaynağı Apple’ın cüzdan uygulamalarına izin verirken, uygulama içerisinde kripto alma, satma veya trade yapma özelliği bulunan cüzdan uygulamalarını kesinlikle yasakladığını da vurguluyor.

Yeni duyulan bu yasaklama aslında Apple’ın ilk vukuatı değil. Firma Haziran ayında kripto para madencilik uygulamalarına da yasaklama getirmişti. Apple’ın Haziran ayında getirdiği yasağın, firmaya göre en haklı gerekçelerinden birisi ise kullanılan enerji miktarı. Apple kendi yaptığı açıklamada söz konusu yasağın enerji ile ilgili endişeler yüzünden hayata geçirildiğini aktarmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment