Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Kullanıcıları Dikkat: Kripto Para Cüzdanları İçin Güvenlik Açığı Keşfedildi!

Appe’ın M serisi çipsetlerinde yeni keşfedilen bir güvenlik açığının hackerların kripto para cüzdanlarını ele geçirmesine yol açabileceği iddia ediliyor. 

Arstechnica tarafından bugün yayımlanan ve akademisyen araştırmacılara dayandırılan makaleye göre Apple’ın M serisi çiplerinde yer alan güvenlik açığı kripto para cüzdanlarındaki şifrelerin çalınmasına yol açabiliyor.

Makalede, bir saldırganın kullanıcıların kripto özel anahtarlarını ele geçirmesine yol açabilecek bir açık tespit edildiği belirtildi. Söz konusu güvenlik açığının çipin mikro mimari tasarımından kaynaklandığı ve bu sebeple güncellemeler ile düzeltilemez olduğu ifade edildi.

Üçüncü taraf bir şifreleme yazılımı ile savunma yapılabileceği ancak bunun da M serisi çiplerin performansını etkileyebileceği kaydedildi.

Makaleye göre ayrıca siber güvenlik uzmanları, klasik ön okuma yöntemlerinin saldırganlar tarafından kötüye kullanılarak gizli anahtarları ele geçirebileceğinin farkındalar.

Araştırmayı ABD’nin Georgia, Kaliforniya  ve Washington gibi eyaletlerinin üniversitelerinde görev yapan akademisyenler gerçekleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!